Ziua Independenței – Independence Day (1996)


Ziua Independenței – Independence Day (1996) Film Online Subtitrat


Regia: Roland Emmerich
Actori: Jeff Goldblum, Will Smith, Randy Quaid, James Duval, Margaret Colin, Adam Baldwin, Bill Pullman
Anul: 1996
Gen: Actiune, Aventura, SF
Durata: 145 minute
IMDB: 6.9


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Ziua Independenței – Independence Day

Unul dintre cele mai mari succese de box office din istoria cinematografiei. ZIUA INDEPENDENTEI va va ului prin imaginile invaziei extraterestre asupra intregii rase umane.

Spectacolul incredibil incepe odata cu aparitia imenselor nave spatiale, insa admiratia se va transforma rapid in teroare. Odata cu momentul in care uriasele nave pornesc in distrugerea marilor orase din intreaga lume. Pamantul mai are o singura speranta: supravietuitorii decisi sa riposteze printr-o mare ofensiva impotriva invadatorilor. Inainte ca umanitatea sa fie nimicita.


Trailer Ziua Independenței – Independence Day


Review Ziua Independenței – Independence Day

“Independence Day” este un film despre invadarea Pământului de către extratereştri inspirat din romanul “Războiul lumilor” al lui H.G. Wells. La vremea apariţiei sale publicul american s-a declarat extaziat în faţa unei astfel de viziuni “originale”. Iar unii spectatori nu s-au sfiit să-l declare cel mai bun film SF al tuturor timpurilor. Dintr-un exces de patriotism ieftin, majoritatea criticilor americani s-au raliat acelei opinii. Că doar nu erau să critice un film în care americanii reuşesc să salveze planeta de extratereştii ticăloşi. Iar ziua de 4 Iulie să devină nu doar o zi a independenţei americane, ci o zi a salvării întregului Pământ.

Scenariul conţine foarte multe clişee din filmele cu extratereştri, replicile sunt banale şi stereotipe, iar personajele par a fi de carton. Se observă un ton naţionalist în mai multe secvenţe: atacul extraterestru este planificat a avea loc pe 4 iulie (ziua naţională a SUA), americanii sunt cei care găsesc soluţia distrugerii extratereştrilor, preşedintele ţine un discurs în care afirmă că ziua de 4 Iulie va deveni cea mai importantă zi a întregului Pământ, beţivul care devine brusc patriot atunci când trebuie să-şi salveze ţara etc.

Pe lângă americani, toate celelalte popoare sunt neputincioase şi lipsite de idei. Ba nu, mai există o referinţă şi la un alt popor: primii cărora americanii le dau soluţia distrugerii extratereştrilor sunt israelienii; la un moment dat un rabin de ocazie (care nu mai fusese de zeci de ani la o sinagogă) le ţine o slujbă religioasă refugiaţilor americani, indiferent de credinţă religioasă, iar când unul protestează că el nu este evreu, “rabinul” îi precizează că “nimeni nu-i perfect”.