Ziua de mâine – Demain (2015)

Ziua de mâine – Demain (2015) Documentar Online Subtitrat


Regia: Cyril Dion, Mélanie Laurent
Actori: Olivier De Schutter, Jan Gehl, Emmanuel Druon, Cyril Dion, Anthony Barnosky
An: 2015
Gen: Documentare
IMDB: 8.1


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Ziua de mâine – Demain

Demain nu este un documentar ecologist, ci o privire asupra societăţii aşa cum ar putea fi mâine. Filmul începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista Nature, în 2012. Acesta, destul de devastator, anunță o prăbușire generală a ecosistemelor care ne înconjoară, deci şi sfârșitul condițiilor stabile de viață pe Pământ.

Împărțită în cinci capitole – agricultura, energia, economia, democrația și educația – acest documentar inspirator ne dă speranță cu soluții locale și globale non-utopice concrete pentru a construi o lume mai bună pentru viitor: Permacultura și agricultura locală, ecologică, economia circulară, noile moduri de democrație activă, o educație mai socială și umană …

Pentru o dată, nu am lăsat cinematograful cu un sentiment greu de impotență și doom, după ce am vizionat un documentar despre schimbările climatice. Motivul este că filmul nu se referă la problemele cu care ne confruntăm, ci mai degrabă la soluțiile pe care le avem deja și care funcționează.

Protagoniștii sunt atât umili cât și minunați. Unele sunt deja celebre (de exemplu, Pierre Rabhi, Vandana Shiva), dar ele nu sunt eroi … sunt doar ghiduri care ne arată noi căi inovatoare.