Zbor de fluture – The Butterfly Effect (2004)

Evan Treborn (Ashton Kutcher) din filmul Zbor de fluture – The Butterfly Effect, a pierdut notiunea timpului. Inca de la o varsta frageda, fragmente esentiale ale existentei sale au disparut in negura uitarii. Iar copilaria sa a fost marcata de intamplari infioratoare, pe care nu si le poate aminti. Nu-i ramane decat fantoma unor amintiri pierdute, si vietile irosite ale celor din apropierea sa – vietile prietenilor din copilarie, Kayleigh (Amy Smart), Lenny (Elden Henson) si Tommy (William Lee Scott).

De-a lungul copilariei sale, Evan a fost supravegheat de un psiholog, care l-a incurajat sa tina un jurnal in care sa povesteasca cele mai neinsemnate intamplari de zi cu zi. Acum la colegiu, Evan citeste fragmente dintr-un jurnal si se trezeste aruncat inapoi in timp. Isi da seama ca jurnalele pe care le tine ascunse sub pat sunt un fel de masina a timpului, cu ajutorul carora se poate intoarce in trecut, in incercarea de a-si recupera amintirile.

Dar aceste aduceri-aminte il fac pe Evan sa se simta raspunzator pentru vietile prietenilor sai din copilarie. Dar mai ales pentru Kayleigh, iubita sa de pe bancile scolii, la care tine si acum.


Alt titlu: Efect de fluture
Regia: Eric Bress, J. Mackye Gruber
Actori: Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora Walters
Anul: 2004
Gen: Thriller, SF, Drama
IMDB: 7.7


The Butterfly Effect (2004) Online Subtitrat


Trailer