Yojimbo (1961)

Yojimbo (1961) Film Online Subtitrat

Alt titlu: The Bodyguard
Regia: Akira Kurosawa
Actori: Tatsuya Nakadai, Yosuke Natsuki, Toshirô Mifune, Eijirô Tôno, Yôko Tsukasa
Anul: 1961
Gen: Drama, Comedie
Durata: 110 minute
IMDB: 8.3

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Deci, se deschide “Yojimbo” (1961), film cel mai popular lui Akira Kurosawa în Japonia. El a fost combinarea în mod deliberat poveste samurai cu de Vest, astfel că strada principală a cuprins-eoliana ar putea fi în orice oraș de frontieră, samuraii (Toshiro Mifune) ar putea fi un pistolar, iar caracterele locale ar fi putut fi ridicate de la galeria de John Ford sprijinirea actori.

Ironic ca in Yojimbo, că, după împrumutat de la Vest, Kurosawa inspirat o: Sergio Leone “Un pumn de dolari” (1964), cu Clint Eastwood, este atât de asemănătoare cu “Yojimbo” care nuanțe omagiale în plagiat. Chiar Omul lui Eastwood fără nume este inspirat, probabil, de samurai în “Yojimbo.” Întrebat numele său, samuraiul privește pe fereastră, vede un domeniu de dud, iar răspunsurile, “Kuwabatake Sanjuro”, care înseamnă “câmp de dud în vârstă de 30 de ani.” El este de 30, iar aceasta este o modalitate de a spune că nu are nici un nume.

El are in filmul Yojimbo, de asemenea, nici o lucrare. Titlurile de deschidere ne informeze că, în anul 1860, după prăbușirea dinastiei Tokugawa, samurai au rămas șomeri și a rătăcit rural în căutare de lucru. Vom vedea Sanjuro la o răscruce, a aruncat un băț în aer și mersul pe jos, în direcția aceasta subliniază. Care îl aduce în oraș, la posibile locuri de muncă, precum și la o situație care diferă de la convenție Hollywood care băieții răi nu sunt ataca băieții buni din Yojimbo, deoarece nu există tipi buni: “Există”, criticul Donald Richie observă, ” aproape nici unul în tot orașul care, din orice motiv imaginabil este în valoare de economisire “. Se spune inspirația lui Kurosawa a fost nou Dashiell Hammett Red Harvest, în care stabilește un ochi privat o bandă împotriva celuilalt.

Strategia de Sanjuro este de a crea un mare interes despre el însuși păstrând în același timp motivele lui obscur. El are nevoie de bani și așa mai probabil că trebuie să se angajeze ca o gardă de corp a unuia dintre cele două fracțiuni aflate în conflict cu Yojimbo. Nu este dealer mătase și comerciant dragul, ambele cu armate private, care ocupă sediul la fiecare capăt al orașului. Între acestea, locuitorii orașului tremura închise în urma obloane și uși încuiate, și a filmului alternativ vizuale între golul din strada batut de vanturi, focuri cauta prin intermediul lamelele obloane și crăpături în pereți, și fotografii de la care prezintă în aer liber oameni uitându-se prin obloanele in Yojimbo.

Richie din filme online Yojimbo, ale cărui scrieri pe Kurosawa sunt de neprețuit, constată că fotografii Kurosawa sunt întotdeauna la unghiuri drepte față de ceea ce ele arată; acestea fie privi drept în sus și în jos pe stradă, sau direct în sau în afara clădirilor, și “există foarte puține focuri diagonale.” Scopul poate fi de a sublinia simplitatea situației locale: Două armate față în față, localnicii observa pe strada principală ca și în cazul în care este o etapă și samuraii se întruchipează diagonală – vizitatorul care stă la un unghi pentru toată lumea și supără echilibrul de putere. Într-adevăr, într-o scenă timpurie esențială, deoarece cele două părți se confruntă cu fiecare alte nervos de la fiecare capăt al străzii și lance înainte teamă în gesturi de atac, Sanjuro stă deasupra acțiunea în turnul central clopot, se uită în jos și este mult amuzat.