X-Men: Dark Phoenix (2019)

În X-Men: Dark Phoenix (2019) online subtitrat, X-Men se confruntă cu cel mai formidabil și puternic dușman: chiar unul de-al lor, Jean Grey.

În timpul unei misiuni de salvare în spațiu, Jean este aproape ucisă când este lovită de o forță cosmică misterioasă. Odată ce se întoarce acasă, această forță nu numai că o face infinit mai puternică, dar mult mai instabilă. Luptând cu această entitate din interiorul ei, Jean își dezlănțuie puterile în moduri pe care ea nu le poate înțelege și pe care nu le poate înfrâna.

Când Jean scapă de sub control și îi rănește pe cei pe care îi iubește cel mai mult, începe să descopere legătura care îi ține pe X-Men împreună. Acum, odată cu destrămarea acestei familii, ei trebuie să găsească o cale de a se uni, nu numai pentru a o salva pe Jean, ci și pentru a salva planeta de străinii care doresc să declanșeze această forță și să conducă galaxia.

X-Men: Dark Phoenix (2019) Online Subtitrat in Romana


Regia: Simon Kinberg
Actori: Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Tye Sheridan, Michael Fassbender, James McAvoy, Sophie Turner
An: 2019
Gen: Actiune, Aventura, SF
IMDB: 6.0


X-Men: Dark Phoenix (2019) Online Subtitrat


Un rămas-bun perfect

La CinemaCon-ul desfăşurat săptămâna aceasta în Las Vegas, Nevada, cei de la Disney şi-au prezentat planurile legate de noile achiziţii venite din partea 20th Century Fox. Potrivit Deadline, acestea au fost integrate într-un clip care se încheia cu Wolverine spunând «Ce este locul acesta?», înainte ca în cadrul final să apară Black Panther.

Emma Watts, reprezentanta Fox, a confirmat faptul că Dark Phoenix (cu lansarea pe 7 iunie şi în cinematografele de la noi), „va marca finalul perfect al echipei noastre X-Men”, o indicaţie a faptului că va exista un reboot complet al seriei, iar rolurile vor fi redistribuite odată cu includerea lor în Universul Cinematografic Marvel.

Preşedintele Disney, Alan Horn, a ţinut să asigure publicul că Ryan Reynolds îşi va relua partitura în franciza Deadpool. „Deadpool va avea mai multe apariţii pe marele ecran în anii urmatori”, a spus el.

A fost confirmat şi faptul că The New Mutants va ajunge totuşi pe marile ecrane, deşi a avut parte de un parcurs cu probleme şi existau, la un moment dat, zvonuri că va merge către platforma de streaming Hulu. Data de lansare a fost stabilită iniţial pentru 2 august, însă la Cinema-Con s-a anunţat că aceasta va fi modificată, din cauza suprapunerii ei cu cea a unui alt titlu Disney.


Recenzie X-Men: Dark Phoenix (2019)

Dark Phoenix, cu premiera pe marile noastre ecrane vineri, 7 iunie, poate nu e povestea cu care am fi vrut să se încheie franciza X-Men a studiourilor 20th Century Fox, dar e filmul capabil să facă dureroasă despărțirea de acest univers. Odată cu preluarea de către Disney a portofoliului 20th Century Fox, va exista un reboot complet al seriei, deci o probabil cu totul altă vizune asupra universului, iar rolurile personajelor X-Men vor fi redistribuite odată cu includerea lor în Universul Cinematografic Marvel.

Reușitele filmului Dark Phoenix sunt atât la nivel de conţinut, spunând o poveste semnificativă și sensibilă, cât și ca efecte speciale. Ceea ce susţine în primul rând filmul Dark Phoenix este construcţia subiectului. Arcul personajului Jean Grey/Phoenix e bine construit, cu momente de dramatism ce ajung la cote înalte. Dincolo de a fi un film cu supereroi, Dark Phoenix reușește să urmărească psihologia lui Jean Grey, să facă portretul unei eroine consumate de durere și de neînțelegerea forței interioare care o consumă. Sophie Turner joacă în sfârșit! Își face personajul credibil și cuceritor (în serialul Urzeala tronurilor era insipidă, plictisitoare din cauza platitudinii cu care o juca pe Sansa).

Regizorul Simon Kinberg se ambiţionează (și reușește) să propună tot felul de tablouri spectaculare – misiunea echipei X-Men din deschiderea filmului e poate cea mai spectaculoasă a francizei, ca imagistică și din punctul de vedere al locului în care se desfășoară. Acum Jean Grey va deveni Dark Phoenix.

Filmul are mai multe mize. Pe lângă pariul de a o recâștiga pe Jean Grey cea de dinainte de a deveni incontrolabila Dark Phoenix, Raven/Mystique ajunge să pună la îndoială întreaga filosofie X-Men și generozitatea gesturilor profesorului Charles Xavier (James McAvoy), apoi echilibrul fragil între oameni și mutanți e pe cale să se destrame din nou, după care lumea e amenințată cu extincția de către o rasă extraterestră, al cărei leader – Smith – e jucat de Jessica Chastain. Actrița construiește un personaj lipsit de emoții, cu sânge rece, reptilian.

Scenele de acțiune sunt intense, coregrafiile secvențelor de luptă bine orchestrate, iar efectele speciale ating standardele impuse de filmele Avengers, de exemplu. Pe de altă parte, un mare atu al filmului sunt interpretările. James McAvoy aduce căldură, umanitate Profesorului Charles Xavier, cel mai mare telepat din lume, leaderul echipei X-Men, Michael Fassbender revine ca Magneto, mutantul capabil să manipuleze orice formă și obiect din metal, care își va arăta de data asta latura umană, iar Jennifer Lawrence dă autoritate personajului Raven/Mystique, cea care conduce în misiuni echipa X-Men.

Să ne amintim că la sfârșitul filmului X-Men 2 (2003), Jean Grey (jucată de Famke Janssen) moare, își sacrifica viața pentru a-și salva camarazii. În X-Men: Ultima înfruntare (2006) ea revine sub forma personajului „Dark Phoenix”, cu puteri extreme, pe care nici ea însăși nu le înțelege și nu le poate controla. Astfel, Jean Grey devenea nu doar un pericol pentru ea însăși, ci și o amenințare la adresa camarazilor săi și a întregii umanități. Filmul din 2019 Dark Phoenix reia acest plot iar asta va aduce insatisfacție fanilor împătimiți ai seriei, care au văzut filmul din 2006.

Ceilalți, se vor bucura pe deplin de filmul Dark Phoenix, cu toate amânările și părțile refilmate cu care s-a confruntat producția. Ce veți vedea din 7 iunie, chiar vă va satisface așteptările.