Woodpeckers – Carpinteros (2017)

Julián găsește iubirea și un motiv pentru a trăi în ultimul loc imaginabil: inchisoarea Najayo din Republica Dominicană. Relatia cu Yanelly trebuie să se dezvolte prin limbajul semnelor și fără ca paznicii sa isi dea seama.

Piesa de arestare a lui José María Cabral Carpinteros online subtitrat ar putea fi numită dragoste într-o aragaz sub presiune, dar aceasta ar subestima texturile sale vii și vitalitatea palpabilă. Filmul a fost împușcat pe locație în închisorile Najayo și La Victoria din Republica Dominicană, unde claustrofobia sufocantă a acelor setări infuză fiecare cadru.

Julián (actorul și regizorul haitian-dominican, Jean Jean) din Woodpeckers online subtitrat, care a fost condamnat pentru furt, este împușcat de dreadlock-urile sale strălucitoare atunci când este trimis la Najayo, unde învață repede limba semnelor – “woodpecking” – pe care deținuții o angajează comunica și flirtează din afară cu deținuții de la un penitenciar adiacent. (O incintă cu gard îngrădită privește spre zona lor atletică.)


Regia: José María Cabral
Actori: Orestes Amador, Ramón Emilio Candelario, Carlota Carretero
2017
Gen: Drama
IMDB: 7.1


Woodpeckers – Carpinteros (2017) Online Subtitrat