Somn de iarnă – Winter Sleep (2014)

Somn de iarnă – Winter Sleep (2014) Film Online Subtitrat


Titlu original: Kis Uykusu
Gen: Drama
Producator(i): Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan
IMDB: 8.2
Regia: Nuri Bilge Ceylan
Actori: Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akbag


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Somn de iarnă – Winter Sleep (2014)

În Winter Sleep, lăsarea iernii îi face prizonieri, sub același acoperiș, pe Aydin, un fost actor, care conduce un mic hotel în centrul Anatoliei, pe soția sa Nihal, cu care are o relație furtunoasă, și pe sora lui, Necla, care suferă din cauza unui divorț. Pe măsură ce zăpada începe să cadă, hotelul se transformă într-un adăpost, dar și într-un loc din care nu pot scăpa și care le alimentează animozititățile.

Suntem in estul Anatoliei,in Cappadocia,un taram asociat basmului unde oamenii si-au croit locuinte si lacase de cult daltuind in tuf vulcanic si care par sa mai pastreze inca ceva din caldura vechilor eruptii.

In asteptarea iernii ne familiarizam cu ambianta unui sat cu locuinte atipice;dar al caror aspect interior emana confort si caldura.Tuf vulcanic lasat ca atare;lemn imbatranit cu vopseaua scorojita;mobile si decoratiuni;umbre si lumini;culori prafuite in clarobscur.Palma;mangaind peretii;ar putea simti respiratia calda a pietrei.

Desi e o coproductie filmul pastreaza exclusiv elemente de ambianta;cultura;traditii turcesti si mai ales nume frumoase ca Aydin;Nihal;Necla;Ismail.