What Just Happened??! (2019)

What Just Happened??! (2019) online subtitrat este un talk-show, asemanator cu Talking Dead si Talking Saul de la AMC, dedicat discutarii evenimentelor televizate ale The Flare. Lucrul este, ca Flare nu este real. Drama sci-fi alcătuita din câteva cărți sci-fi creata de un autor creat. Savage pretinde că iubește toate aceste lucruri ne-adevarate, chiar și mai mult decât gazdele, ce obicei pretind că iubesc subiectul a ceea ce găzduiesc.


Regia: Dave Jeser, Fred Savage, Matthew Silverstein
Actori: Fred Savage, Taylor Tomlinson, Best Coast
An: 2019
Gen: Seriale Online, Comedie
IMDB: 4.2


What Just Happened??! SEZONUL 1 Online Subtitrat:

S01E01

S01E02

S01E03

S01E04

S01E05

S01E06

S01E07

S01E09


Review What Just Happened??!

Dacă Fox ți-a spus că doreau să găzdui o emisiune de discuții, probabil că ai face tot ce ai nevoie pentru a face asta o realitate. S-ar putea să te apleci în spate, să-ți schimbi demnitatea sau scrupulele sau să faci compromisuri. What Just Happened??! cu Fred Savage este – să răspundă la întrebarea titlului – ce se întâmplă atunci când acel loc de muncă este oferit într-un peisaj de cultură pop pe vârful auto-canibalismului. What Just Happened??! există deoarece gazda Savage pur și simplu “nu dorea să facă un talk show”, dar totuși dorea concertul. Această origine mercenară a condus doar la un spectacol absurd comercializat, care servește ca o concluzie logică pentru traiectoria actuală a fandomului.

Aceste tipuri de talk show-uri sunt o reacție la genul fandom și discursul social media care a ajutat televizorul să recupereze conținuturi de încredere. Televiziunea a avut mult timp spectacole despre politică, sport, celebrități și multe altele. Deci, de ce nu TV în sine? Mai presus de ce, de ce nu zombi? De fapt, de ce să te deranjezi să faci ceva?

Această extindere absurdă a dezbaterii privind răcitorul de apă – care scutură orice fel de material sursă pentru tautologia frustrantă a ficțiunii fictive – ar putea avea loc doar într-o cultură în care ironia postmodernismului a fost complet înlocuită de o nouă sinceritate cu ochii strălucitori. Problema cu sinceritatea este că capitalismul o va exploata întotdeauna. What Just Happened??! devine zelul populist al subgenului într-o invazie inevitabilă care subliniază relația deja prezentă dintre proprietarii artei și fanii artei.

Spectacolul recapitulativ a fost deja un purtător standard pentru camera ecou obscenă și profitabilă, care a ajuns să domine genul culturii pop. Marvel filmele conduce box-office. Jocul Tronurilor a fugit la televizor. Concepțiile convenționale sunt mari, mari afaceri. Catering pentru fanii este tot ceea ce contează-și acum studiouri și corporații au dat seama că afară. Devoțiunea culturii popului pentru hiper-dominarea proprietăților genului înseamnă că apa alba-orb albă este alimentată de o mulțime de afluenți toxici. De asemenea, înseamnă că în curând va fi atât de poluat că ceva de genul What Just Happened??! vor fi indisolubile de versiunea “reală” a emisiunii de discuții.

Ideea că oamenii vor iubi un aftershow fără a fi nevoie să urmărească spectacolul real sună ca o satiră trită, dar ce sa întâmplat? niciodată nu găsește acel nivel de înțelegere. Spectacolul este umpluta cu un fel de auto-indreptatire internalizata de intruparile lumii, dar apoi au uitat sa scrie glume. Sau poate că au știut că era și altceva. Puține lucruri din serie ar deveni mai plăcute dacă ar fi o parodie a subiectului real. Primul episod, “Flarenomenon”, este unul dintre acestea.

În timp ce gimnastica gramaticală și logică pe care spectacolul o cere este cel puțin oarecum nouă pentru televiziunea de rețea, aceste flori nu servesc nici unui scop. Ei nu au nimic de spus. “Aceasta nu este o păpușă sau o lăudărare a nimicului”, a spus Savage într-un interviu. “Aceasta este cu siguranta folosirea fandomului fervent care defineste post-spectacole si cultura pop care apar in jurul culturii popului si o imbratiseaza.” Ce inseamna asta?

Îmbogățind entuziasmul, fără a avea un subiect de a fi entuziasmat de sunete mai mult ca o isterie în masă – ca una dintre plăcerile dansului din Evul Mediu târziu – decât să fandem în sensul tradițional. Doar, uită-te înapoi la acel citat. Este “folosirea fandomului fervent”. [Atenția mea] Suntem deja la cinism. Savage strigă fiecare linie, cani la aparatul de fotografiat și, în general, acționează ca Chris Hardwick sau Jimmy Fallon în zilele în care trebuie să suspină în oglindă și să spună: “Trebuie să treci prin această noapte.”

Fără un strat de gândire critică între spectacolul și subiectul (Flare și actorii săi sunt la fel de simpli și buni ca și spectacolul de încadrare), există doar cea mai subțire barieră între ceea ce se întâmplă în spectacol și disprețul chel deținut de cei care îl produc. Este ca și cum ai citi un comunicat de presă al lui April Fool pentru distracție. Știți că sunteți vânduți în loc să vă distrați, dar chiar și această victorie Pyrrhic este de neatins aici.