Welcome to Marwen (2018)

In filmul Welcome to Marwen online subtitrat, cu o frumusețe fragilă și o dulceață ce este marcată de o poveste ușoară și de personaje slab dezvoltate, această fabulă de rascumparare este induiosatoare. Dar în cele din urmă prea putin fondata pentru a crea impresie si impact majore. Carell, mereu un profesionist în a identifica umanitatea în personaje imperfecte, este la fel de amabil ca oricând. Iar povestea lui Hogancamp este uimitoare si se preteaza pentru cinema (a fost explorat anterior în documentarul Marwencol).

Deschiderea filmului, ce arunca spectatorii în lumea păpușilor Marwen, este pur și simplu încântătoare. Dar cu cât petrecem mai mult timp în Marwen, cu atât ne place mai puțin. Mark nascoceste simple scenarii de luptă cu păpușile sale. Iar numeroasele scene de pow-pow-pow între eroi și răufăcători devin plictisitoare; începe să se simtă ca și cum ar fi scene de umplutura pentru a scoate timpul filmului.

Welcome to Marwen (2018) Online Subtitrat in Romana


Regia: Robert Zemeckis
Actori: Steve Carell, Falk Hentschel, Matt O’Leary
An: 2018
Gen: Biografie, Comedie, Drama
IMDB: 6.1


Welcome to Marwen (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review Welcome to Marwen (2018)

O soluție mai bună ar fi fost centrarea atentiei și catre personificarea mai detaliata a catorva caractere secundare. Tiparul papusii Marwen este în mare parte femininã, multe dintre ele fiind inspirate de femeile din viața lui Mark. Barmanita care l-a descoperit după bataile sale vicioase (vocea lui Stefanie von Pfetten), terapeutul care l-a ajutat să meargă din nou (Janelle Monae), vecina pentru care el are sentimente (Leslie Mann).

Dar viziunea noastră asupra lor este limitată la ceea ce pot face sau au făcut pentru Mark; aproape fiecare linie vorbită de un personaj feminin este despre Mark, intr-un fel sau altul. Ele par să se preocupe și să judece viața lui și nu par să aibă sentimente, opinii sau o viață proprie. Filmul subliniaza în mod clar ceva dulce în afinitatea lui Mark pentru femei; el își vede înclinația de a se îmbrăca ca o încercare de a se conecta cu “esența” femeii și, la un moment dat, chiar afirma că “femeile sunt salvatorii lumii!“.

Este o linie plină de cuvinte și una frustrantă, pentru că, desi vede femeile din acest film ca niște obiecte venerate, ele sunt încă obiecte. Și într-un film despre răscumpărare și omenire, evidentierea unui singur personaj diminueaza impactul mesajelor sale, făcând din Welcome to Marwen mai mult predilectie vizuala decât una sufleteasca.