Vioara rosie – Le violon rouge (1998)

Vioara rosie – Le violon rouge (1998) Film Online Subtitrat


Regia: François Girard
Actori: Samuel L. Jackson, Greta Scacchi, Jason Flemyng
An: 1998
Gen: Drama, Muzicale, Mister
IMDB: 7.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Vioara rosie – Le violon rouge

La Montreal, o faimoasa vioara marca Nicolo Bussotti, cunoscuta si sub numele de “vioara rosie”, este scoasa la licitatie. Pe parcursul licitatiei sunt inserate momente care vorbesc despre crearea acestei viori in secolul XVII in Italia si despre drumul parcurs prin intreaga lume: in secolul XVIII s-a aflat intr-o manastire din Austria, in secolul XIX la Oxford precum si in China in timpul Revolutiei Culturale iar in momentul de fata se afla intr-o sala de licitatie in Montreal unde, un colectionar incearca sa-i stabileasca identitatea si sa-i afle secretele.

Filmul urmareste, pe un fond muzical de exceptie, cu o interpretare pe masura (Joshua Bell), destinul aproape mistic al unei viori rarisime, creatie de varf a unui lutier italian. Creata din sange si dragoste, vioara transcende moartea si viata, distante si epoci, intr-un pelerinaj prin lume si timp…

Punctul de pornire este Cremona sec. XVII, punctul final- epoca moderna a oamenilor doritori in a-si achizitiona obiecte de multe ori doar de dragul obiectelor si nu pentru sufletul acestora. Facuta pentru a fi un cadou, sfarsind prin a celebra dragostea eterna, povestea viorii este nemuritoare ca sens, la fel de nemuritoare ca dragostea insasi care a creat-o! Obligatoriu de vazut si, mai ales, de…ascultat!