Vanity Fair (2004)

Una dintre cel mai cunoscute vedete americane, Reese Witherspoon din filmul online Vanity Fair (2004), isi uneste fortele cu cele ale celebrei regizoare Mira Nair, pentru a transpune pe marile ecrane unul dintre faimoasele prsonaje feminine – Rebecca (Becky) Sharp. Noua versiune cinematografica a romanului clasic scris de William Makepeace Thackeray prezinta publicului un personaj de exceptie: este vorba despre frumoasa, pasionala si rapacea Becky.

Fiica a unui artist englez muritor de foame si a unei cantarete franceze de cor, Becky ramane orfana de la o varsta frageda. Inca din copilarie, Becky isi doreste o viata luxoasa, mult peste nivelul social caruia ii apartinea prin nastere. Dupa ce paraseste Academia doamnei Pinkerton din Chiswick, Becky se hotaraste sa cucereasca inalta societate engleza prin orice mijloace. Se va folosi de intreaga ei inteligenta, de farmecul si de sexualitatea sa pe masura ce se va impune in arisotcratia engleza de la mijlocul secolului IX.

Vanity Fair (2004) Online Subtitrat in Romana in HD 1080p


Titlu Romania: Bâlciul deșertăciunilor
Regia: Mira Nair
Actori: Reese Witherspoon, Romola Garai, James Purefoy
An: 2004
Gen: Drama
IMDB: 6.2


Vanity Fair (2004) Online Subtitrat


Trailer


Recenzie Vanity Fair (2004)

Ascensiunea lui Becky catre inalta societate incepe atunci cand se angajeaza ca guvernatoare a fetelor excentricului Sir Pitt Crawley (Bob Hoskins). Becky castiga simpatia copiilor, ca si pe cea a bogatei matusi Matilda (Eileen Atkins). Fata devine indispensabila gospodariei din Hampshire-ul rural, iar Matilda capata incredere in sclipitoarea tanara.

Dar Becky stie ca nu poate face cu adevarat parte din inalta societate britanica pana nu se muta la oras. Atunci cand Matilda o invita sa locuiasca cu ea la Londra, Becky accepta cu nerabdare.

Acolo, tanara se reintalneste cu cea mai buna prietena a sa, Amelia Sedley (Romola Garai) care, crescuta in lux si confort, nu impartaseste ambitiile mai terestre ale lui Becky. Manipuland familia pe care deja o cunoaste atat de bine, Becky se marita in secret cu bogatul Rawdon Crawley (James Purefoy) – dar cand Matilda afla despre aceasta casatorie, ii da afara pe tinerii insuratei. Napoleon invadeaza Europa, iar Rawdon se ofera drept voluntar pentru a pleca pe front.

Insarcinata, Becky ii tine companie Ameliei, distrusa de inrolarea propriului sau sot, George Osborne (Jonathan Rhys Meyers). Cum George nu supravietuieste bataliei de la Waterloo, prietenia dintre Becky si Amelia este pusa la grea incercare.

Becky se muta impreuna cu Rawdon si da nastere unui baiat, dar dupa razboi banii si mentinerea unui standard minim de viata devin o adevarata problema pentru proaspata familie. Mai hotarata ca niciodata sa fie acceptata in inalta societate britanica si sa-si asigure un trai decent, Becky isi gaseste un sprijin in persoana puternicului Marchiz de Steyne. Legaturile acestuia ii pemit lui Becky sa-si realizeze toare ambitiile, dar pretul pe care trebuie sa-l plateasca risca sa fie prea mare…