Uri: The Surgical Strike (2019)

În filmul indian Uri: The Surgical Strike online subtitrat, forțele speciale din armata indiană efectuează o operațiune secretă, răzbunând uciderea bărbaților din armată, la baza lor, de un grup terorist.

Filmul este bazat după adevăratele evenimente din 2016, când armata indiană a răzbunat un atac terorist mortal prin efectuarea unei greve. În urma atacurilor teroriste de la tabăra de la Uri Army Base din Kashmir, India se luptă cu inamicul și va fi considerata cea mai reușită operațiune secretă până în prezent, cu un singur obiectiv de răzbunare și anume cel al eroilor căzuți.

Uri: The Surgical Strike (2019) Online Subtitrat


Regia: Aditya Dhar
Actori: Vicky Kaushal, Paresh Rawal, Yami Gautam
An: 2019
Gen: Indiene, Actiune, Drama, Razboi
IMDB: 8.5


Uri: The Surgical Strike (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review Uri: The Surgical Strike (2019)

Uri: The Surgical Strike se bazează pe adevăratele evenimente ale grevei chirurgicale efectuate de forțele armate indiene în urma atacurilor Uri din 2016, care a fost numit unul dintre cele mai periculoase atacuri asupra forțelor indiene. Filmul se deschide reprezentând soldați indieni care se află în ambuscadă în Manipur, urmată de represalii ale forțelor asupra bazelor teroriste de-a lungul graniței India-Myanmar în nord-est.

De acolo, povestea îl urmează pe maiorul Vihaan Shergill (Vicky Kaushal), care caută să se pensioneze din cauza sănătății mamei sale, deoarece suferă de boala Alzheimer. Între timp, trupele pakistaneze de terorism fac un atac la tabăra de bază a armatei Uri din Kashmir. Prietenul din copilărie și cumnatul lui Vihaan, căpitanul Karan Kashyap (Mohit Raina) împreună cu alți colegi de armată sunt martirizați în acest atac.

În urma acestui lucru, Vihaan este forțat înapoi de emoții pentru a se răzbuna conducând forța de grevă. Vihaan pune împreună o echipă pentru a conduce greva chirurgicală, sub îndrumarea lui PMO bigwig Govind Bhardwaj (Paresh Rawal), cu ordine speciale din partea primului-ministru (Rajit Kapur). Agentul special Pallavi (Yami Gautam) îi ajută pe Vihaan să detecteze locația plăcuțelor de lansare și detaliile țintei. Iar ceea ce urmează este executarea grevelor chirurgicale din PoK.

Scris și regizat de Aditya Dhar, Uri: The Surgical Strike, similar cu filmul de la Hollywood, Zero Dark Thirty, se bazează pe o operațiune militară adevărată sub acoperire. Deși, spre deosebire de omologul său de la Hollywood, care se baza pe evenimente adevărate și a servit drept revelație a ceea ce sa întâmplat exact în timpul operației, URI: STRIKEUL CHIRURGICAL este ficționalizat într-o anumită măsură.

Cu toate acestea, Uri: The Surgical Strike reușește să prindă spectatorii cu o poveste plină de cuvinte care inspiră și distrează în același timp. Pentru prima dată, regizorul de film de lung metraj, Aditya Dhar sa descurcat bine în a menține procedurile pe ecran strânse și clare. Dhar a reusit sa imbibe esenta filmului fiind o margine a scaunului, un thriller de actiune plictisitor care pastreaza audienta. În timp ce prima jumătate a filmului stabilește premisa și detaliază povestea filmului, a doua jumătate este dedicată în totalitate grevei și secvențelor de acțiune reale.

În ceea ce privește scrierile din filme indiene online, în timp ce prima jumătate este un amestec echilibrat de poveste, drama, emoții și acțiune, a doua jumătate este absolut dedicată acțiunii. Includerea unui traseu dramatic sau emoțional în a doua jumătate ar fi putut ridica efectul global al filmului, distorsând în același timp atenția publicului și dându-i o pauză de la acțiunea non-stop.

Dar, din moment ce incidentul se bazează pe viața reală, audiența indiană are deja o agresiune față de ceea ce sa întâmplat în Uri: The Surgical Strike și, prin urmare, acest defect al scenariului este acoperit atunci când încep scenele de acțiune care afișează atacuri asupra tampoanelor de lansare a terorismului în Pakistan. În afară de aceasta, în a doua jumătate a filmului, unul tinde să simtă că, în calitate de scriitor, Aditya Dhar ar fi putut să acorde mai multă atenție scenariului și ar fi cercetat ceea ce a continuat dincolo de grevă. Întregul concept al lui dr. Garud părea un pic obositor și convenabil.