Unul de-al nostru – One of Us (2017)

Unul de-al nostru – One of Us (2017) Documentar Online Subtitrat


Regia: Heidi Ewing, Rachel Grady
Actori: Etty, Chani Getter, Ari Hershkowitz
An: 2017
Gen: Documentare
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Unul de-al nostru – One of Us

În urma traumelor și abuzurilor, trei evrei hasidici înfruntă ostracizarea, anxietatea și pericolul în încercarea lor de a-și părăsi comunitatea ultraortodoxă.

Vreau doar să spun mai întâi și în primul rând că sunt în primejdie cu cei trei indivizi celebri. Etty, Luzer și Arye / Ari sunt foști membri ai comunității evreiești islamice din Brooklyn, care, din diverse motive și din diferite grade de groază sau tristețe, au ales să părăsească singura comunitate pe care au cunoscut-o comunitate care evită educație formală, construirea de competențe profesionale sau co-amestec cu o lume seculară din secolul 21.

De fapt, alegând să folosească Internetul sau să mănânce brânzeturi sau să intre într-o bibliotecă publică. Fostii evrei Hasidici din New York se confruntă cu o izolare completă și o ostracism.

Toate cele trei povești sunt sfâșiate prin propriile lor căi și fiecare persoană a fost eroică în dorința lor. De a contesta și de a pune la îndoială un sistem care nu sărbătorește “individualismul robust” al Americii. Este fără îndoială greu pentru mulți dintre noi din lumea seculară să înțelegem cât de complicat este să ne confruntăm cu o astfel de lume.

Dar eroismul real se află în interiorul Etty, o femeie extraordinar de articulată, cu o asemenea hotărâre. Si o afecțiune feroce pentru cei șapte copii ai ei de către un soț abuziv pe care abia îl cunoștea înainte de a se căsători. Este un mister cum a devenit atât de puternică, mai ales în ceea ce se întâmplă în timpul filmului. Dar merită o ovație în picioare pentru că nu și-a pierdut din vedere principiile și umanitatea.