Uncut Gems (2019)

Adam Sandler, intr-un rol total diferit in filmul Uncut Gems (2019) online subtitrat fata de tot ce ne-a obisnuit pana acum, este creditat cu mari sanse la Oscar. Celebrul actor, cunoscut pentru filmele de comedie, joaca in thriller-ul Uncut Gems, iar trailerul oficial tocmai a fost lansat.

Sandler, in varsta de 53 de ani, se transforma in Howard Ratner, un bijutier din New York City, care achizitioneaza o piatra pretioasa rara cu puteri misterioase. Din acest punct incep tot felul de complicatii pentru Ratner, care-i pun in pericol viata si cariera.

Idina Menzel (Frozen) joaca rolul sotiei lui Ratner, Dinah. Din distributie mai fac parte Lakeith Stanfield si Julia Fox.


Regia: Benny Safdie, Josh Safdie
Actori: Adam Sandler, Lakeith Stanfield, Julia Fox, Kevin Garnett, Idina Menzel, Eric Bogosian
An: 2019
Gen: Crima, Drama, Thriller
IMDB: 7.9


Uncut Gems (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review Uncut Gems (2019)

Diamante, baschet, comunitatea evreiască şi jocuri de noroc: ingredientele unui cocktail exploziv propus de fraţii Safdie în pelicula Uncut Gems, un film newyorkez în adevăratul sens al cuvântului care îi oferă comicului Adam Sandler un rol atipic.

Doar Josh şi Benny Safdie i-ar fi putut reuni într-un film dramatic pe Adam Sandler, cunoscut pentru rolurile sale de comedie, pe fostul jucător de baschet Kevin Garnett, pe cântăreţul The Weeknd şi pe Idina Menzel, cunoscută pentru rolul Elsa din pelicula de animaţie Frozen.

Uncut Gems ilustrează un tip de cinema al întâlnirilor, în care etichetele contează mult mai puţin, iar vedetele joacă alături de actori neprofesionişti.

Fraţii Safdie au avut nevoie de zece ani pentru a realiza această peliculă, care va avea premiera în cinematografele din SUA pe 25 decembrie şi va fi distribuită de Netflix în alte ţări începând din ianuarie.

În acest răstimp, cineaştii au realizat alte patru filme, două documentare şi două scurtmetraje de ficţiune, printre care Good Time, selectat la Festivalul de Film de la Cannes în 2017.

Protagonistul Uncut Gems este Howard, care are drept sursă de inspiraţie un bărbat pentru care a lucrat tatăl cineaştilor şi care i-a fascinat.

Howard, un bijutier care duce o viaţă îndestulată, pune mâna pe o bijuterie unică, de o calitate excepţională, o descoperire care are potenţialul de a-i schimba viaţa. Nimic însă nu se va petrece aşa cum era prevăzut pentru acest bărbat convins că poate ieşi cu bine din orice situaţie.

Tensiune fizică

Adam Sandler îl interpretează pe Howard, un personaj aflat într-o continuă mişcare, plin de culoare, om de afaceri, evreu practicant, soţ infidel, pasionat de jocurile de noroc.

Obişnuit cu roluri de comedie nenuanţate (Big Daddy (1999), “Grown Ups” (2010), fostul component al echipei show-ului umoristic Saturday Night Live este nevoit, odată cu această partitură, să iasă din zona sa de confort până acolo încât iniţial a dorit să refuze rolul.

Ca şi în filmele precedente, cei doi cineaşti explorează vulnerabilităţile personajelor, felul în care acestea sunt privite de societate.

Fraţii Safdie sunt creatorii unui cinema plin de tensiune fizică, dar nu lipsit de umor, cu energia care a marcat filmele anilor ’70 şi ’80, cele ale lui Scorsese, de Palma şi Cassavetes, dezlănţuit, nevrotic, gălăgios.

Semn clar al unei filiaţii creative, Martin Scorsese este şi coproducător executiv al proiectului.

Într-o realizare modernă, filmul împrumută foarte mult din atmosfera prezentului, de la muzică la anumite efecte vizuale.

În ciuda faptului că New York-ul seamănă astăzi cu un parc de distracţii, cei doi cineaşti simt pulsul unui oraş lacom, aspru, plin de viaţă şi de excese.

Regizorii au ales să plaseze acţiunea în cartierul bijutierilor din Manhattan, un fel de sat izolat, care trăieşte în afara timpului, unde realizatorii au făcut vizite frecvente timp de opt ani în perioada de pregătire a filmului.

Gems a fost steaua noastră călăuzitoare în aceşti ultimi zece ani”, a explicat Josh Safdie cu ocazia unei proiecţii în cadrul Festivalului de la Santa Barbara. “Tot ceea ce am făcut între timp a fost un ocol”.

Josh Safdie a declarat că se simte mai degrabă trist decât fericit după ce şi-a văzut filmul terminat. “Avem sentimentul că am câştigat, dar şi că am pierdut, pentru că nu mai avem acest lucru pe care să-l alimentăm. A fost un fel de jurnal de bord un pic mai bizar”.