Un pod prea îndepărtat – A Bridge Too Far (1977)

Un pod prea îndepărtat – A Bridge Too Far (1977) Film Online Subtitrat


Regia: Richard Attenborough
Actori: Anthony Hopkins, Gene Hackman, Robert Redford, Laurence Olivier, Michael Caine, Ryan O’Neal, Sean Connery
An: 1977
Gen: Drama, Istorice, Razboi
IMDB: 7.4


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Un pod prea îndepărtat – A Bridge Too Far

Film de razboi, evocare a asaltului trupelor americane, poloneze si britanice, pentru capturarea unui pod important din spatele liniilor de front germane. Asaltul s-a realizat printr-o complicata actiune a parasutistilor si trupelor blindate.

Toamna anului 1944. Armatele germane, infrinte in Normandia, se retrag in dezordine spre Germania. Inaltul comandament german spera sa reechipeze si sa reinarmeze diviziile aflate in deruta. De cealalta parte, Aliatii concep un plan de operatiuni, Market-Garden, care in opinia lor va aduce scurtarea razboiului.


Trailer Un pod prea îndepărtat – A Bridge Too Far


Review Un pod prea îndepărtat – A Bridge Too Far

Obiectivul operatiunii erau o inaintare rapida spre nordul Olandei pentru a se putea invalui, ulterior, linia fortificata Siegfried. Cea mai mare lansare de desant aerian din istorie, trei divizii aliate si o brigada poloneza, trebuia sa asigure dupa parasutare un coridor cuprinzind o serie de poduri dintre care cele mai importante erau la Eindhoven, Grave, Nijmegen si Arnhem.

Trupele terestre ar fi putut astfel inainta in siguranta spre obiectivul final, Arnhem iar de acolo spre Germania. Vremea improprie zborului, problemele cu comunicatiile si rapida reactie germana vor duce la un deznodamint neasteptat.

Un film pe care il vor gusta doar pasionatii genului. Pleiada de actori de senzatie, insa pentru un nepasionat al genului nu prea prezinta importanta aici. Filmul este concentrat pe operatiunile din timpul razboiului, iar combinat cu numarul mare de maresali, generali, soldati, etc, nu ne lasa timpul necesar sa urmarim un personaj si sa putem sa ne facem o idee despre jocul actoricesc. Oricum, timpul si locul unde apar “vedetele” este intr-adevar impregnat de talentul lor, talent care nu poate fi pus sub semnul intrebarii.