Un pas în urma serafimilor (2017)

Un pas în urma serafimilor – One Step Behind the Seraphim (2017) Film Romanesc Online


Regia: Daniel Sandu
Actori: Stefan Iancu, Vlad Ivanov, Toto Dumitrescu
An: 2017
Gen: Drama, Romanesti
IMDB: n/aSinopsis Un pas în urma serafimilor – One Step Behind the Seraphim

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

Filmul „Un pas în urma serafimilor”, în regia lui Daniel Sandu, va fi lansat pe marile ecrane din România. In această toamnă, pe 22 septembrie 2017. Pelicula este debutul in lung metraj a lui Daniel Sandu cunoscut pentru seriale de televiziune precum. „Nimeni nu-i perfect” (Prima TV), „Gașca” (Kanal D), „La Bloc” (Pro TV).

„Un pas în urma serafimilor” îi are în rolurile principale pe Ștefan Iancu și Vlad Ivanov, distribuția fiind completată de Ali Amir. Alfred Wegeman, Ștefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu, Radu Botar.

Scenariul și regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, imaginea George Dăscălescu, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu, costumele Cireșica Cuciuc, scenografia este semnată de Adrian Cristea, iar Marius Leftărache s-a ocupat de sound-design. Producători Ada Solomon și Ioana Drăghici.

„Un pas în urma serafimilor” a fost dezvoltat încă din 2008 în cadrul celor mai prestigioase workshop-uri de profil: CineLink 2008, Ekran Wajda School 2010, Berlinale Co-Production Market 2013, Les Arcs Coproduction Village, Baltic Event Coproduction Market.


Trailer Un pas în urma serafimilor – One Step Behind the Seraphim