Un caz de exorcizare – The Exorcism of Emily Rose (2005)

Un caz de exorcizare – The Exorcism of Emily Rose (2005) film online subtitrat

Gen: Crima, Drama, Groaza
Scenariu: Paul Harris Boardman, Scott Derrickson
IMDB Rating: 6,7
Regizor(i): Scott Derrickson
Actori: Laura Linney, Tom Wilkinson, Shohreh Aghdashloo

“Există demoni dacă crezi în ele sau nu”, spune preotul la centrul de “Un caz de exorcizare” Da, și ați putea spune, de asemenea, că demonii nu există dacă crezi în ele sau nu, pentru că credința, prin definiție, se află în afara de probă. Dacă se poate dovedi, nu aveți nevoie să-l creadă.

Astfel de adevăruri sunt în centrul acestui film intrigant și uimitoare, care se bazează pe povestea adevarata a unui preot care a fost acuzat de crimă, după o adolescentă a murit în timpul unei exorcism. În cazul în care preotul este corectă și fata a fost posedat de un demon, el este nevinovat. În cazul în care autoritățile numit de urmărire penală sunt corecte, a murit de tulburare epileptic psihotice, și preotul creat complicatii care duc la moartea ei. Dacă, pe de altă parte, teoria exorcism este corectă, medicamente dat fetei de a trata o “tulburare” a făcut-o să imun exorcism și a condus la moartea ei.

Filmul Un caz de exorcizare se spune prin intermediul flashback-uri de la o sală de judecată, în cazul în care părintele Moore (Tom Wilkinson) este judecat. El a fost oferit un contract (pledeze vinovat la periclitarea imprudență și de a face șase ani de o sentință de 12 ani), dar el refuză: “Nu-mi pasă de reputația mea și nu mă tem de închisoare Tot îmi pasă. despre spune povestea lui Emily Rose. ” Avocatul lui Erin Bruner (Laura Linney) disperat, și totuși l admira pentru condamnarea sa. Ea însăși nu crede în demoni. Procurorul, Ethan Thomas (Campbell Scott) este o la biserică și nu probabil crede, dar avocații argumentează uneori împotriva a ceea ce ei cred a fi adevărate. Asta e treaba lor. Și cine este Emily Rose? După cum a jucat de Jennifer Carpenter într-un spectacol istovitor, ea este un student care vede fețele prietenilor și străini transforma in snarls demonice. Coșmarurile ei sunt bântuie. Vorbește în limbi străine. Ea pierde o cantitate alarmantă de greutate. Ea solicită acasă pentru ajutor, Un caz de exorcizare, cu lacrimi în ochi. Prietenul ei nu pot ajunge la ea. Preotul paroh, părintele Moore, este numit în și determină că este indicat un exorcism.

El are autorizație de la Arhidieceza, dar după ce este acuzat de crimă autoritățile bisericești l pentru a accepta în negociere motiv și de a crea cât mai puțin scandal pentru biserica în care este posibil. Biserica este curios ambivalentă despre exorcism. Se consideră că diavolul și agenții săi pot fi active în lume, are un ritual de exorcizare, si are exorciști. Pe de altă parte, Un caz de exorcizare, este reticente în a certifica bunurile și autorizează exorcisme, și evită publicitate cu privire la problema. E ca și cum aceste susținători ai design inteligent care cred privat într-o interpretare literală a Genezei, dar în mod public se distanțeze de ea, pentru că ar submina credibilitatea lor în lumea întreagă.