Ucide-i cu tandrețe – Killing Them Softly (2012)

Ucide-i cu tandrețe – Killing Them Softly (2012) Online Subtitrat


Regia: Andrew Dominik
Actori: Brad Pitt, Ray Liotta, Richard Jenkins
An: 2012
Gen: Crima, Thriller
IMDB: 6.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Ucide-i cu tandrețe – Killing Them Softly (2012)

Jackie Cogan (Brad Pitt) este un asasin care obișnuiește să îi determine, forțeze și oblige pe alții să facă lucrurile după regulile lui. Bărbatul este plătit să răzbune un clan mafiot jefuit în timpul unui campionat de poker de doi escroci. Aceștia n-au știut în ce se bagă, iar Cogan este nevoit să aplice măsuri care se impun, astfel încât afacerile și fluxul de bani să fie reluate în cel mai scurt timp.

Intr-o lume în care nimeni nu respecta legile începând cu cei mai marunti hoţi şi terminând cu politicienii de frunte acţiunea filmului este plasată in perioada crizei economice americane din 2008 ce isi face simţită prezenţa şi in lumea interlopa unde se negociaza tarife de criza, chiar si ucigasii platiti sunt dispuşi să faca anumite reduceri pentru un contract. Atunci când spirala datoriilor s-a prăbuşit sau afacerile gangsterilor sunt in pericol, cineva va trebui să plătească, vinovat sau nu.

Printr-o prezentare a greselilor; trădărilor si deciziilor între gangsteri se face o paralela intre masurile; modul de actiune si fermitatea hotararilor acestora in comparatie cu balbaielile; populismul presedintelui; coruptia si iresposabilitatea oamenilor politici .De aici in finalul filmului se naste atat intrebarea legitima : cine e America? dar si raspunsul: America este doar o afacere.