Ucide-i cu sânge rece – Cold Pursuit (2019)

Ucide-i cu sânge rece – Cold Pursuit online subtitrat spune povestea lui Nelson Coxman (Neeson), care încearcă să răzbune moartea fiului său, ucis de membrii unui cartel de droguri. Filmul, ce se va lansa la noi pe 22 februarie, are la bază filmul norvegian In Order of Disappearance (Kraftidioten) lansat în 2014.

Liam Neeson le ofera fanilor sai un nou thriller de actiune, “Cold Pursuit“, in care joaca – ati ghicit – rolul unui tata care vrea sa se razbune pe cei care ii ameninta familia. De aceasta data, tatal cu pricina este sofer pe o masina de deszapezire. Din imaginile primului trailer reiese ca fiul sau a fost ucis de un grup mafiot pe care barbatul vrea sa-l distruga incetul cu incetul.

In ciuda faptului ca pelicula abordeaza subiecte serioase, primele imagini sunt montate intr-un stil specific mai degraba lui Guy Ritchie. Este evidenta o nota comica a lung-metrajului, pe care regizorul o foloseste pentru a prezenta personajele colorate ale filmului.

Liam Neeson


Regia: Hans Petter Moland
Actori: Liam Neeson, Laura Dern, Micheál Richardson
An: 2019
Gen: Actiune, Crima, Drama
IMDB: 6.4


Cold Pursuit (2019) Online Subtitrat


Trailer


Regia filmului Cold Pursuit

Cold Pursuit” nu este insa regizat de britanicul Guy Ritchie, ci de norvegianul Hans Petter Moland. Acesta a realizat un film identic in 2014, avandu-l drept protagonist pe Stellan Skarsgard. Nu se stie exact de ce si-a dorit el sa refaca filmul cu alti actori la numai patru ani de la premiera primei variante, insa fanii lui Liam Neeson vor fi, cu siguranta, incantati sa-l vada pe actorul lor preferat din nou pe marile ecrane.

Liam Neeson in Cold Pursuit
Liam Neeson in Cold Pursuit

Alaturi de star va mai aparea in film Laura Dern. Din distributie mai fac parte Emmy Rossum, William Forsythe, Julia Jones si romanca Elysia Rotaru.


Filmul a avut parte de o amanare

Premiera din New York a filmului Cold Pursuit, în care Liam Neeson are rol central, a fost amânată. Studiourile Lionsgate au luat această decizie ca urmare a controversei iscate în jurul unei declaraţii considerate rasiste din partea actorului. Au fost evitate astfel noi intrebări din partea presei legate de ce a spus acesta, într-un interviu acordat The Independent – și anume că a dorit să se răzbune crunt pe „nenorocitul de culoare” care a i-a violat prietena.

Ucide-i cu sânge rece
Ucide-i cu sânge rece

Cum reacţiile online ale fanilor au luat amploare, Neeson a dorit să-şi clarifice poziţia. „Nu sunt rasist”, a subliniat el în cadrul emisiunii Good Morning America, de pe postul ABC.

„Am avut o conferinţă de presă despre Cold Pursuit, ce are ca temă răzbunarea. Este o dramă de acţiune ce conţine şi ceva umor negru. Tinerii jurnalişti m-au întrebat ce m-a făcut să accept rolul. Am amintit atunci de un incident teribil petrecut acum 40 de ani, când o foarte bună prietenă a mea mi-a povestit că a fost violată brutal în timp ce eu eram plecat din ţară. Mi-a descris întâmplarea când m-am întors şi am simţit o furie imensă”, a povestit starul.

„Mi-a spus că agresorul a fost un bărbat de culoare. Am spus că o să-l omor pe nenorocit. Dar şi dacă mi-ar fi spus că respectivul era irlandez, britanic sau orice altă etnie, ori culoare a pielii, nu ar fi contat, tot aş fi încercat să caut dreptatea în cel mai medieval mod cu putinţă”, a mai spus el.

Neeson a mărturisit că, în ciuda impulsului său violent de după incident, a înţeles că nu răzbunarea este cel mai bun mod de a rezolva o astfel de problemă. A admis, de asemenea, că pentru combaterea rasismului este nevoie de mai multe discuţii deschise şi de o raportare mai sinceră şi mai onestă la termenul „corectitudine politică”.