Ucenicul lui Avicenna – The Physician (2013)

Ucenicul lui Avicenna – The Physician (2013) Online Subtitrat


Gen: Aventura, Drama, Istorice
Producator(i): Jan Berger , Noah Gordon
IMDB: 7.2
Regia: Philipp Stölzl
Actori: Tom Payne, Stellan Skarsgård, Olivier Martinez, Emma Rigby, Ben Kingsley


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Ucenicul lui Avicenna – The Physician

În Persia din secolul al XI-lea, ucenicul unui medic chirurg se deghizează în evreu pentru a putea studia medicina într-o școală care nu acceptă creștini.

Un film excelent,nu stiu cat de veridica e povestea dar l-am luat ca atare si m-am bucurat de ineditul subiectului, realizarea spectaculoasa si imagini minunate! Putin melodramatic dar cu nimic stirbit farmecul filmului din aceasta cauza. Va recomand si dumneavoastra sa-l insotiti pe tanarul ucenic Rob Cole in calatoria sa initiatica din mocirloasa si retrogada Anglie pana in nisipurile Persiei si sa va bucurati de un film superb!

Filmul este peste medie…desi are unele scapari – de regie si scenariu.Mi-ar fi placut un final mai cald in care barbierul sa se fi reintalnit fizic cu “micul strengar” si sa-i fie pacient. Acord o nota mica filmului pentru lipsa sa de veridicitate!!! Avicenna a fost o figura centrala a culturii si stiintei musulmane si in mod special a medicinei, chimiei, astronomiei. In nici un caz nu a existat vreun ucenic, cu atat mai mult un englez crestin. Care sa-l invete disectia umana sau cum sa treci peste o epidemie de ciuma.