Tristana (1970)

Al doilea film regizat de Luis Bunuel în care joacă faimoasa Catherine Deneuve, Tristana a fost nominalizat, în 1971, la Oscar pentru cel mai bun film străin. Între fata inocentă care-și împletește părul în cosițe și amanta drăcoasă de mai târziu, mustind a ură și răutate, se desfășoară talentul lui Deneuve și povestea Tristanei.

Toledo, 1929. După moartea mamei sale, tânăra și frumoasa Tristana (Catherine Deneuve) se mută în casa tutorelui ei, Don Lope (Fernando Rey), un aristocrat scăpătat, cu vederi stângiste, trecut de 60 de ani, care joacă succesiv rolul de părinte și de amant al fetei. După ce își seduce protejata, Lope îi ține predici, explicându-i că ea trebuie să dispună de toată libertatea de care se bucură și el.

După câțiva ani, fata hotăraște să pună în practică sfaturile respectabilului aristocrat și pleacă în Italia împreună cu tânărul pictor Horatio. Se îmbolnăvește și se întoarce la Don Lope, cu care se căsătorește. Visul în care Lope apare pe post de limbă de clopot este cea mai cunoscută scenă a filmului. Niciun indiciu nu arată, la început, că este vorba despre o secvență onirică. Bunuel va împinge această tehnică la extrem în Farmecul discret al burgheziei.

Tristana (1970) Online Subtitrat in Romana in HD 1080p


Regia: Luis Buñuel
Actori: Catherine Deneuve, Fernando Rey, Franco Nero
An: 1970
Gen: Drama
IMDB: 7.5


Tristana (1970) Online Subtitrat


Trailer