Trei crime – Devil’s Knot (2013)

Asasinarea sângeroasă a trei copii mici declanșează un proces penal controversat, în care trei adolescenți sunt acuzați că au omorât copiii ca parte a unui ritual satanic.

Devil’s Knot este genul de film care te tine in tensiune de la inceput si pana la final, pentru ca odata ajuns acolo, sa te pocneasca in cap cu un mare semn al intrebarii, pe care trebuie sa-l lamuresti tu insuti, daca poti. Spre desosebire de alte filme de gen cu adevarat bune, in care criminalul este sugerat prin diferite indicii de-a lungul filmului, Devil’s Knot ofera un final ambiguu si deloc plauzibil, care te face sa te simti ca intr-un roman de Kafka.

Atom Egoyan este un regizor interesant; asta am realizat dupa ce am vazut Chloe; dar cu acest film nu reuseste decat sa produca indignare; realizand ceva sub nivelul mediu al genului. Acesta este riscul de a face un film dupa un caz real nerezolvat. Singurul lucru cu care se putea salva Egoyan; dupa parerea mea; era prezentarea unei rezolvarii a cazului din punctul lui de vedere; sau macar sugerarea ei.


Gen: Biografie, Crima, Drama
Producator(i): Paul Harris Boardman , Scott Derrickson
IMDB: 6.1
Regia: Atom Egoyan
Actori: Colin Firth, Reese Witherspoon, Alessandro Nivola


Devil’s Knot (2013) Online Subtitrat