Touch Me Not (2018)

In filmul Touch Me Not (2018) online subtitrat, un regizor și personajele sale pornesc împreună într-o cercetare personală despre intimitate. La granița fluidă dintre realitate și ficțiune, filmul urmărește călătoriile lor emoționale cu o privire profund empatică. Prinși între dorința de intimitate și frica profundă de ea, Laura și Tomas încearcă să depășească vechi “scenarii”, mecanisme de apărare și tabuuri, să taie cordonul ombilical și să fie în sfârșit liberi.

Spune-mi cum m-ai iubit, ca să înțeleg cum să iubesc.

Touch Me Not explorează modurile cu totul neașteptate în care putem descoperi intimitatea, cum putem iubi fără să ne pierdem pe noi înșine.

Touch Me Not (2018) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Nu ma atinge-ma
Regia: Adina Pintilie
Actori: Laura Benson, Tómas Lemarquis, Christian Bayerlein
An: 2018
Gen: Drama
IMDB: 6.2


Touch Me Not (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

Câștigător al Ursului de Aur și al premiului pentru Cel mai bun film de debut la Berlinale, Touch Me Not va fi lansat oficial în cinematografele din România pe 15 martie 2019 în cadrul Festivalului Internațional de Drepturile Omului One World, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Lansarea va fi însoțită de seria de dezbateri publice „Politicile Corpului”, în care protagoniștii filmului, activiști pentru drepturile omului din toate colțurile Europei, vor intra în dialog direct cu publicul român despre subiectele sensibile și de actualitate explorate în film.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Uniunii Cineaștilor din România, dezbaterile „Touch Me Not – Politicile Corpului” au însoțit impresionanta călătorie internațională a filmului în cele mai importante festivaluri de film ale lumii, precum și pricipalele lansări în cinematografe din Europa și America de Nord, fiind găzduite de evenimente și instituții prestigioase, precum MoMA (Muzeul de Artă Modernă din New York), ICA (Institutul de Artă Contemporană din Londra), festivalurile internaționale de film Karlovy Vary, Viennale, IDFA Amsterdam, BFI London etc.„Corpul nostru, intimitatea, sexualitatea sunt aspecte esențiale ale vieții și identității noastre, totuși ne este atât de greu să vorbim despre ele, fiind înconjurate de atâtea tabuuri și blocaje.

„Touch Me Not este o invitație la dialog”, spune cineasta Adina Pintilie. „Te invită pe tine, spectatorul, să îți pui la îndoială propriile idei despre intimitate, sexualitate, corp, să fii curios despre Celălalt, care e diferit de tine, și să-ți exerciți capacitatea de empatie, de a te pune în Celuilalt”.

Prin controversa intensă pe care a stârnit-o, chiar de la premiera mondială de la Berlinală, Touch Me Not deschide un spațiu de auto-reflecție, trecând dincolo de cinema, în zona dezbaterii publice, și devenind mai mult decât un film: o experiență transformativă, se vede în comunicatul remis Cinemagia.

Seria de dezbateri „Touch Me Not—Politicile Corpului” extinde procesul auto-reflexiv declanșat de film, creând un spațiu de dialog deschis despre subiecte precum: granițele personale, corpul ca un „câmp de luptă” al ideologiilor, alteritatea, intimitatea și dizabilitatea, fluiditatea genurilor, frumusețea non-normativă, libertatea personală. Manekino Film, producătorul și distribuitorul Touch Me Not în România, își propune să aducă acasă acest spațiu de auto-reflecție și transformare printr-o serie de avanpremiere speciale însoțite de dezbaterile Politicile Corpului, programate în luna martie a acestui an și realizate cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Dacin Sara și Institutului Goethe.

Touch Me Not a fost nominalizat pentru European Discovery – Prix FIPRESCI în cadrul prestigioaselor Premii ale Academiei Europene de Film, așa numitele „Oscaruri Europene”. Începând cu luna octombrie a anului trecut, filmul a fost lansat în cinematografele din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria, Olanda, Polonia, Grecia, Danemarca, Elveția, SUA, urmând să aibă premiera cinematografică în alte peste 25 de țări pe parcursul lui 2019. Touch Me Not a fost selectat în peste 50 de festivaluri prestigioase din întreaga lume, printre care Toronto, Karlovy Vary, Viennale, BFI Londra, Sydney, Amsterdam, Sarajevo, Sevilia, Thessaloniki, Ierusalim, São Paulo, Rio de Janeiro, Mumbai, Montreal etc. și s-a bucurat de o primire extraordinară din partea unora dintre cele mai importante publicații și voci critice internaționale.