Totul sau nimic – Glengarry Glen Ross (1992)

Totul sau nimic – Glengarry Glen Ross (1992) Online Subtitrat


Regia: James Foley
Actori: Al Pacino, Jack Lemmon, Alec Baldwin
An: 1992
Gen: Crima, Drama, Mister
IMDB: 7.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Totul sau nimic – Glengarry Glen Ross (1992)

Piesa cu acelasi nume i-a adus lui David Mamet un premiu Pulitzer in 1984. Noua ani mai tarziu, el o adapteaza pentru marele ecran, intr-o versiune care pastreaza exceptionala nervozitate a dialogului si atmosfera tensionata, irespirabila, dintr-un birou al unei agentii imobiliare americane.

Celor trei nume grele (Pacino, Lemmon si Spacey) li se adauga Alec Baldwin, al carui personaj ofera publicului un punct de referinta. Povestea e simpla: intr-o agentie imobiliara newyorkeza care trage sa moara, angajatii sunt motivati cu un concurs de vanzari cu premii: o masina, un set de cutite de friptura si… concedierea. In ring sunt insa campionii neinvinsi ai cinematografiei americane.

Filmul mi s-a parut compus din mai multe scurt-metraje foarte valoroase atata timp cat sunt luate individual dar fara nici o noima daca sunt aliniate in acelasi film. Fiecare scurt metraj are o distributie teribila. Eu am descoperit 4 scene care au pus in valoare calitatile actorilor ce iau parte la ele cum nu se poate mai bine.

Duetul dintre Lemmon si Spacey din masina; una din cele mai bune scene realizate vreodata de Lemmon; duetul dintre Pacino si Spacey; una din cele mai bune scene realizate vreodata de Pacino si al doilea duet dintre Lemmon si Spacey din finalul filmului. Pana aici Spacey pare un descoperitor de talente ce vrea sa ii puna in valoare pe Pacino si Lemmon. Ar mai fi scena in care Lemmon ii povesteste lui Pacino… oricum; exact ce ziceam; scurt-metraje magnifice; lung-metraj decolorat.