Tora! Tora! Tora! (1970)

Tora! Tora! Tora! (1970) Film Online Subtitrat


Regia: Richard Fleischer, Kinji Fukasaku
Actori: Martin Balsam, Sô Yamamura, Jason Robards
An: 1970
Gen: Actiune, Drama, Istorice
IMDB: 7.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Tora! Tora! Tora!

Reconstituirea zilei de 7 decembrie 1941, când a fost bombardată baza militară Pearl Harbor, acest film se remarcă printr-o rară intensitate dramatică, dar mai ales prin obiectivitate, fiecare parte beligerantă pledând pentru sine. Astăzi filmul este o sursă de informații pentru relățiile dintre cele doua țări în anii ’70. Akira Iriye – 1996 (Past Imperfect – History According to the Movies)

Duminică 07 decembrie 1941, Imperial japonez Marina a lansat un atac surpriză asupra flotei americane din Pacific în ancorele sale la Pearl Harbor, Hawaii. La acea vreme, nici un stat de război a existat între cele două națiuni. O grevă ingenios de pre-preventiv, așa cum a văzut-japonez “ulii”, a fost condamnat de lume ca fiind una dintre cele mai mari acte de tradare din istoria modernă.

“Tora Tora! Tora!” urme meticulos acumularea de la Pearl Harbor, examinând diplomatice, evenimentele militare și de informații și de evoluțiile de pe ambele părți. Filmul este neschimbabilă chiar cu mâna, spune povești ambelor părți simultan, și intercalarea versiunile japoneze și americane cu inteligență și o absență aproape totală de șovinism.

warmongers Japonia a considerat ca țara lor să fie prins de istorie și geografie. Pe măsură ce națiunile industriale au crescut înainte în ceea ce privește prosperitatea și puterea militară, Japonia a fost în pericol de a fi depășit. Având puține resurse naturale proprii ei. În cazul în care Japonia a fost de a concura cu SUA și URSS, ea ar trebui să “ajungă” pentru materiile prime disponibile în Asia de Sud și Pacific, dar acest lucru ar însemna confruntarea cu SUA, marea putere maritimă în Pacific.


Trailer Tora! Tora! Tora!