Toma – Tommaso (2001)

Toma – Tommaso (2001) Film Online Subtitrat


Regia: Raffaele Mertes, Elisabetta Marchetti
Actori: Mathieu Carrière, Maria Grazia Cucinotta, Mehmet Günsür
An: 2001
Gen: Biografie, Drama, Istorice
IMDB: 6.1


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Toma – Tommaso

Toma, ultimul dintre apostolii lui Iisus, un constructor impulsiv, pasional si cu o vointa enorma. Moartea Maestrului il intristeaza foarte mult, si faptul ca nu L-a putut vedea pentru ultima oara il aduce la disperare.

Apoi, disparitia trupului il da peste cap. Adevarata lui problema este ca nu reuseste sa creada in Invierea Maestrului si zadarnice, in acest sens, rezulta, pentru a-l convinge, chiar si tentativele mamei lui Iisus si ale apostolului Ion. Pentru asta se arunca intr-o cautare nebuna a cadavrului disparut. Mai tarziu, Caiafa a declarat ca discipolii lui Iisus au furat trupul si au creat legenda invierii lui Christos pentru a-si atrage adepti.

Câțiva din ucenicii Domnului Isus sunt foarte bine cunoscuți. Cărțile Noul Testament au fost scrise de ucenici ca Petru și Ioan, despre ceilalți, știm foarte puțin. Aș vrea să privim la ce ne spune Biblia despre unul dintre cei mai puțini cunoscuți oameni ai Domnului. Aș dori să ne uităm la viața ucenicului numit Toma.

Nu știm aproape nimic despre viața timpurie a acestui om și despre chemarea de a-L urma pe Domnul. El a mers să pescuiască cu Petru și ceilalți (Ioan 21), ceea ce poate indica faptul că a fost un pescar înainte de a deveni ucenic. Numele Toma este aramaic și înseamnă ”Geamăn”. Aparent, el mai avea un frate sau o soră geamăn, dar persoana aceasta nu este identificată în Biblie. Unii cred că Toma și Matei erau frați gemeni pentru că ei sunt menționați tot timpul împreună în lista apostolilor. El apare doar în 12 versete ale Evangheliilor. De 5 ori, în 5 versete din textul acesta.