To Kill a Mockingbird (1962)

To Kill a Mockingbird (1962) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Să ucizi o pasăre cântătoare
Regia: Robert Mulligan
Actori: Gregory Peck, John Megna, Robert Duvall, Brock Peters, Rosemary Murphy, William Windom, Collin Wilcox Paxton
Anul: 1962
Gen: Mister, Drama, Crima
Durata: 129 minute
IMDB: 8.4

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Filmul To Kill a Mockingbird a rămas preferat de mulți oameni. In prezent, este listat ca cel mai bun film 29 din toate timpurile intr-un sondaj realizat de Internet Movie Database. Astfel de cercetări sunt de importanță discutabilă, dar cu siguranță filmul și romanul Harper Lee pe care se bazează au legiuni de admiratori. Acesta este citit de multe din Chicago, ca parte a unei inițiative la nivelul intregului oras în discuție carte. Este o carte frumos scrisă de, dar ar trebui să nu fie utilizată ca o înregistrare a modului în care lucrurile sunt, sau au fost, dar a modului în care ne-a plăcut o dată pentru a ne gândim la ei in To Kill a Mockingbird.

Romanul, care se axează pe maturizarea a trei copii mici, în special băiețoi Scout, câștigă o forță din punctul ei de vedere: Se vede binele și răul lumii prin ochii unui copil de șase ani. Filmul mută accentul la caracterul tatălui ei, Atticus Finch, dar, din acest punct de vedere nou nu vede la fel de mult ca un adult în acel moment și loc ar trebui să vadă.

Maycomb este evocată de regizorul Robert Mulligan ca “orașul vechi obosit” de drumuri de tara, gărdulețe, viță de vie alpinism, verande fata susținut de stâlpi de cărămidă, balansoare, și pălării Panama. Scout (Mary Badham) și fratele ei în vârstă de 10 de ani, Jem (Philip Alford) locuiesc cu tatăl lor vaduv Atticus Finch (Gregory Peck) și menajera lor negre Calpurnia (Estelle Evans). Ei fac prieteni cu un nou vecin numit in To Kill a Mockingbird, “Dill” Harris (John Megna), care poarta ochelari, vorbește cu un vocabular extins, este prea mic pentru vârsta lui, și se spune că este inspirat de prietenul din copilarie Harper Lee Truman Capote. Atticus se stinge în fiecare dimineață la centrul său de birou lege, iar copiii se joace prin zilele caniculare leneș.

imaginația lor este mult mai ocupat de casa Radley, chiar pe stradă, care întotdeauna pare întunecat, umbrită și închis. Jem spune Dill că dl Radley ține fiul său Boo legat de un pat în casă, și descrie Boo răsuflarea tăiată: “Judecând urmele, el este pe cale șase și picioarele jumătate înălțime El mănâncă veverițe prime și toate pisicile el poate prinde. . Există o cicatrice lungă, zimțată care ruleaza tot drumul pe fața lui. dinţii lui sunt galbene și putred. ochii lui sunt apărut. şi el salivează cele mai multe ori. ” Desigur, primul detaliu releva Jem nu a mai văzut Boo.

În acest calm liniștit scade un fulger in To Kill a Mockingbird. Atticus este solicitat de către judecătorul oraș pentru a apăra un om negru pe nume Tom Robinson (Brock Peters), care a fost acuzat ca a violat o fată albă sărac, numit Mayella Violet Ewell (Collin Wilcox). opinia alb este, desigur, mult împotriva omului negru, care este presupus vinovat, și tatăl Mayelle Bob (James Anderson) plătește un apel amenințătoare pe Atticus, amenințând în mod indirect copiii săi. Copiii sunt, de asemenea, ironizat la școală, și de a lua în lupte; Atticus le explică de ce este un apără un negru, și le-a opoziția față de utilizarea cuvântului “negrotei”.

Scenele sala de judecată sunt cele mai sărbătorită în film To Kill a Mockingbird; ele fac foarte clar că Tom Robinson este nevinovat, că nici un viol a avut loc, că Maybelle dat la Robinson, că a încercat să fugă, Bob Ewell bate propria sa fiică, și ea mintit de rușine pentru sentiment atras de o om negru. însumare Atticus “pentru a juriul este unul dintre scene extraordinare Gregory Peck, dar, desigur, juriul complet alb gaseste Tom Robinson vinovat oricum. Verdictul este întâmpinat de o liniște stranie: Nu Hopa de triumf de la Bob Ewell, nici strigăte de proteste ale negrilor din galerie sala de judecata. Albii depune repede, dar negrii rămân și să stea în tăcere în onoarea Atticus ca el iese un pic mai târziu. Scout și fratele ei se ridică cu negrii cursul procesului, iar acum un ministru îi spune: “. Domnisoara Jean Louise, se ridica, passin tatălui tău in filme online To Kill a Mockingbird”