Thelma (2017)

Thelma e o tanara studenta care si-a parasit de curand familia religioasa pentru a studia in cadrul unei universitati din Oslo. Aflata intr-o zi la librarie, Thelma are parte de un atac spontan foarte periculos. La putin timp dupa aceea isi da seama ca e puternic atrasa de Anja, o alta studenta, fapt care pare reciproc.

Pe parcursul semestrului sentimentele pe care fata nu vrea sa le recunoasca nici macar propriei persoane devin si mai puternice; in timp ce crizele devin mai violente. In momentul in care devine evident ca atacurile sunt cauzate de o serie de puteri supranaturale foarte periculoase; ea e pusa fata in fata cu secretele tragice ale trecutului sau si consecintele intalnirii cu supranaturalul.

Scena de deschidere a noului film regizat de Joachim Trier, Thelma, fiind si alegerea Norvegiei pentru Oscarurile din 2018 este linistitoare dar bizara. Chiar daca filmul nu reprezinta un tur de forta inca de la inceput, atmosfera misterioasa m-a facut sa-mi pastrez interesul pentru ce va urma.


Regia: Joachim Trier
Actori: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen
2017
Gen: Drama, Fantezie, Groaza
IMDB: 7.0


Thelma (2017) Online Subtitrat