The Witcher (2019)

Bazat pe best-sellerul fantasy cu același nume, The Witcher este o poveste despre destin și familie. Geralt din Rivia, un vânător de monștri singuratic, se luptă pentru a-și găsi locul într-o lume în care oamenii se dovedesc uneori a fi mai răi decât fiarele. Acesta întâlnește o vrăjitoare puternică și o tânără prințesă cu un secret periculos și, împreună cu cele două, trebuie să învețe să treacă prin lumea schimbătoare a Continentului.

Geralt arată ca un om, dar este – de fapt – un mutant, creat printr-un proces alchimic ce îl face capabil să bea poțiuni care îi măresc forța, îmbunătățesc refexele și simțurile. Un muritor de rând ar fi ucis de aceste poțiuni magice, odată ce le-ar înghiți. Mai aflăm că Geralt este un vânător de monștri ce stăpânește și câteva elemente de magie. Îl vedem cum aruncă un monstru la câțiva zeci de metri distanță. Magia pe care o practică în acea secvență este numită „Aard” – o explozie dirijată a energiei telechinetice care zguduie adversarii, lăsându-i vulnerabili unui atac ulterior.

The Witcher (2019) Serial Online Subtitrat in Romana HD 1080p


Regia: Lauren Schmidt
Actori: Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey
An: 2019
Gen: Seriale Online, Actiune, Aventura, Drama
IMDB: 10


The Witcher (2019) SEZONUL 1 Online Subtitrat:

S01E01

S01E02

S01E03

S01E04

S01E05

S01E06

S01E07

S01E08


Trailer


Protagonistele din The Witcher

Anya Chalotra (The ABC Murders, Wanderlust), în rolul lui Yennefer, și Freya Allan (The War of the Worlds, Into The Badlands) – în rolul Ciri – își prezintă personajele din serialul The Witcher, ce va debuta pe platforma Netflix pe 20 decembrie.

De peste un secol, oamenii, gnomii și elfii au trăit împreună într-o pace relativă în universul fantasy din The Witcher. Dar timpurile s-au schimbat, pacea s-a încheiat, iar rasele sunt din nou în război. Geralt din Rivia, vânătorul de monștri, a așteptat decenii întregi nașterea copilului din profeție: Ciri, cea care va schimba lumea, fie în bine, fie în rău. Pe un tărâm aflat sub amenințarea războiului total, copilul este vânat pentru puterile lui extraordinare și numai Geralt îi poate proteja pe toți – aceasta este misiunea pentru care s-a născut. Lumea lui Sapkowski, prin întinderea ei, ne aduce aminte de Pământul de Mijloc al lui Tolkien.

Yennefer se va dovedi a fi „sufletul pereche” al lui Geralt și cea care îi va promite că îi va fi alături în lupta de a o proteja pe Ciri. Născută cu o diformitate, este vindecată de Tissaia de Vries pe când este o ucenică în ale magiei.. Devine una dintre cele mai puternice vrăjitoare din ținut. Are ochii violeți și părul negru ca smoala.


Geralt din Rivia

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu romanele scriitorului polonez Andrzej Sapkowski sau cu jocurile video The Witcher, Netflix a lansat un videoclip de prezentare a personajului Geralt din Rivia, în care însuși Henry Cavill dezvăluie trăsăturile eroului pe care îl interpretează.

Aflăm din videoclip că Geralt arată ca un om, dar este – de fapt – un mutant, creat printr-un proces alchimic ce îl face capabil să bea poțiuni care îi măresc forța, îmbunătățesc refexele și simțurile. Un muritor de rând ar fi ucis de aceste poțiuni magice, odată ce le-ar înghiți.

Mai aflăm că Geralt este un vânător de monștri ce stăpânește și câteva elemente de magie. În clip îl vedem cum aruncă un monstru la câțiva zeci de metri distanță. Magia pe care o practică în acea secvență este numită „Aard” – o explozie dirijată a energiei telechinetice care zguduie adversarii, lăsându-i vulnerabili unui atac ulterior.

Geralt are un mod de acționare singuratic, fiind adesea distant și cinic în relația cu celelalte personaje. Unul dintre supranumele sale este acela de „Măcelarul din Blaviken” și e consecința unui eveniment din trecutul său, când a ucis o bandă de bandiți.

În acțiunile sale el se folosește de două săbii, dintre care una din argint folosită la uciderea monștrilor, precum și de diverse uleiuri, bombe artizanale, decocturi și poțiuni magice, precum și de alchimie. Clipul ne dă o idee și despre umorul sec al personajului, dar și despre principala lui trăsătură – în pofida vieții aspre pe care o duce, e capabi de iubire.


The Witcher si materialului sursă

O problemă recurentă în cazul producțiilor ce au la bază volume celebre este faptul că nu reușesc să transpună cu fidelitate pe ecran întreaga lume și acțiune a acestora, fapt pentru care sunt adesea ținte ale criticilor.

Ar putea fi și cazul așteptatului serial The Witcher, motiv pentru care producătorul executiv al acestuia, Tomek Baginski, a ținut să clarifice în ce măsură s-a încercat, în cazul producției Netflix, o adaptare care să facă dreptate sursei și să folosească cât mai satisfăcător (în special pentru fanii cărților și ai jocurilor video The Witcher) temele, elementele și complexitatea aventurilor lui Geralt de Rivia, așa cum au fost imaginate de Andrzej Sapkowski. El amenționat, de asemenea, că primul sezon a avut drept sursă principală colecția de povestiri The Witcher intitulată The Last Wish, care precedă saga principală.

„Cărțile au oferit, de fapt, mult mai mult material decât ar încăpea în opt episoade. Așa că a trebuit să fim foarte, foarte atenți în alegerea poveștilor pe care dorim să le spunem. Iar realizatoarea Lauren S. Hissrich a făcut o treabă minunată”, a explicat Baginski într-un interviu.

Producătorul a vorbit și despre construcția personajelor secundare, ce vor juca un rol esențial în dezvoltarea intrigii centrale: „Scopul a fost de la bun început acela de a construi o poveste de proporții. Iar pentru asta a trebuit sa ținem cont de toată saga, care nu este doar despre Geralt, ci și despre Yennefer și Ciri, așa că am știut că trebuie să dezvoltăm din vreme aceste personaje”.

The Witcher, cu Henry Cavill drept Geralt of Rivia, Anya Chalotra drept Yennefer și Freya Allan în rolul lui Ciri, se va lasa pe Netflix pe 20 decembrie. A fost deja confirmat sezonul doi al serialului.


The Witcher a fost reînnoit cu un al doilea sezon

Drama fantasy cu Henry Cavill, Anya Chalotra și Freya Allan, ce va avea premiera la Netflix pe 20 decembrie, va continua, cu un nou sezon, se vede într-un comunicat al platformei de streaming.

Showrunner-ul Lauren Schmidt Hissrich a menționat: „Mă bucură faptul că, înainte ca fanii să vadă primul sezon, putem confirma întoarcerea pe Continent și continuarea poveștilor lui Geralt, Yennefer și Ciri, pentru a demonstra în continuare munca extraordinară a actorilor și echipei”. De altfel, Lauren Schmidt are ambiția producerii a șapte sezoane. Detalii, aici.

Cel de-al doilea sezon va începe producția în Londra, la începutul anului 2020, pentru o lansare planificată în 2021.

Actorii Henry Cavill (Mission Impossible – Fallout, Man of Steel) în rolul Geralt of Rivia, Anya Chalotra (The ABC Murders, Wanderlust) în rolul Yennefer și Freya Allan (The Third Day, Into The Badlands) care o va interpreta pe Ciri se vor întoarce în sezonul 2, în pofida informațiilor anterioare că multe personaje centrale vor pieri în primul sezon.

The Witcher sezonul 2 va avea opt episoade, la fel ca primul sezon.

Producători executivi pentru sezonul doi vor fi Lauren Schmidt Hissrich, Tomek Baginski, Jason F. Brown, Sean Daniel, Mike Ostrowski, Steve Gaub și Jarosław Sawko. Regizorii și actorii din rolurile secundare vor fi confirmați ulterior.

Bazat pe best-sellerul fantasy cu același nume, The Witcher este o poveste epică despre destin și familie. Povestea a trei destine care se întrepătrund în lumea vastă a „Continentului”, unde oamenii, elfii, witcherii, gnomii și monștrii se luptă pentru a supraviețui și evolua și acolo unde binele să răul nu sunt ușor de identificat.


Mai mult horror decât fantezie

Jocurile video din seria The Witcher sunt fantasy-uri inspirate din romanele și nuvelele semnate de Andrzej Sapkowski. Totuși, serialul The Witcher ce urmează să se lanseze pe Netflix „este înclinat mai degrabă către horror”, așa cum declară coordonatorul de efecte vizuale Julian Parry pentru SFX magazine, deoarece lumea din The Witcher este mai degrabă una „înspăimântătoare”.

„Filmul este orientat către horror. Cu siguranță, fantasy-ul trece pe locul doi. Pot spune cu sinceritate că nu este vorba de fantastic. Vreau să spun, că e un fantastic derivat din horror”, continuă Parry. „De exemplu, Striga (o femeie blestemată să trăiască ca monstru) este o creatură înfricoșătoare. Este ceva greu de urmărit!” Striga poate să trezească spaime, dar e nevoie de cineva înarmat cu o sabie și cu ceva magie care să se lupte cu ea.

Și eforturile tehnice, aici, joacă un rol: „Avem armatele din Nilfgaard, care nu pot fi recreate în realitate pentru că ar trebui să fie reconstituite peste 10.000 de persoane. Același lucru cu Temerienii și Cintranii. Aceste armate pur și simplu nu încap, fizic, pe platou”.

Oricine ar urmărit Urzeala Tronurilor poate confirma că efectele speciale vizuale au făcut multe pentru a umple acest gol, și nu e ca și cum Witcher ar evita cu totul problema – aruncăm o privire scurtă la o ciocnire la scară largă între armate în trailerul de la the Witcher.

Și totuși, the Witcher este o poveste foarte personală. În esență, Geralt încearcă să își câștige existența – și aici elementele horror ies în evidență, chiar dacă într-un context fantastic.