The Treasure of the Sierra Madre (1948)

The Treasure of the Sierra Madre (1948) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Comoara din Sierra Madre
Regia: John Huston
Actori: Humphrey Bogart, Barton MacLane, Alfonso Bedoya, Bruce Bennett, José Torvay
Anul: 1948
Gen: Drama, Aventura, Actiune
Durata: 126 minute
IMDB: 8.3

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

“The Treasure of the Sierra Madre” (1948) este o poveste în tradiția Joseph Conrad, folosind aventura nu ca un scop în sine, ci ca un test de personajele sale. Aceasta implică dezacordurile morale dintre un bărbat în vârstă de înțelept și un om paranoic de vârstă mijlocie, cu un tânăr forțat să aleagă laturi. Ea spune această poveste cu poftă și dragoste Huston de camaraderie de sex masculin, și se rupe, ocazional, în râs – unele amuzante, altele amar ironic. Se întâmplă pe un peisaj Chaparral mare sablat de soare, de obicei, pustiu, cu excepția celor trei prospectori de aur, cu toate că bande de bandiți și sate de indieni materializeze atunci când este necesar. La final in The Treasure of the Sierra Madre, acesta are Bogart într-o scenă nebună delir, care se încadrează undeva între “Regele Lear” și “Lăcomia”.

Bogart joaca Fred C. Dobbs, unul dintre personaje de film oricine poate numi. În 1925, în Tampico, el întâlnește un alt vagabond din America, Bob Curtin (Tim Holt). Ambele au fost inselati din salarii hard-a câștigat de către un angajator necinstit numit McCormick, iar când l-au colț într-un bar, l-au bătut atât de crunt încât pare inutil să stea în jurul orașului. Lor următoarea mișcare este sugerat de vechiul temporizatorul Howard (Walter Huston), care a le-am auzit vorbind despre aurul din The Treasure of the Sierra Madre. Ei cred că e bine pentru sfaturi si nu de mult mai mult, dar el are condiția fizică a unei capre și este în curând umple urechile cu sfaturi practice despre cum să găsească aur, ceea ce nu este prea greu, și cum să-l țină și să nu fi omorât, ceea ce nu este prea ușor.

Inima filmului are loc pe pantele munților din The Treasure of the Sierra Madre, care identifică titlu, dar caracterele nu o fac niciodată; ei pur și simplu se adreseze ca “munte”. Ele sunt atât de expus în acest peisaj pe care numai experiența lui Howard și aspră spaniol le obține prin intermediul. Ei încep în calitate de parteneri, dar în momentul în care găsesc aur adevărat, Dobbs creste avari, sugerând ei împart câștigurile lor de trei moduri, în fiecare noapte. La scurt timp se ascund aurul lor separat, și nu există o noapte lungă atunci când Dobbs trezește în cort pentru a găsi Howard plecat, iar apoi Curtin trezește pentru a găsi Dobbs plecat, și, în final vechi Howard observă rândul său, a ajuns din nou la el și așa de ce nu dormi puțin, deoarece acestea au de lucru în dimineața.

Howard a fost aici ( “Eu știu ce aurul poate face pentru a bărbaților sufletelor”) sugestii paranoide, deoarece el știe că va face o diferență mică, la sfârșitul zilei El joacă un împăciuitor tact, fiind de acord cu Dobbs. ‘: Fie ei vor iesi cu aurul lor, sau ei nu vor. performanţa este o capodopera de Walter Huston, tatăl lui John, și a câștigat un premiu al Academiei (John Huston a câștigat două mai mult, pentru direcție și scenariu) in filme online The Treasure of the Sierra Madre. Ascultați modul înalții discuțiile Huston , rapid-foc, fără pauză, ca și cum ar îi este informându pe o poveste veche si nu are timp de pierdut cu nuanță. el face un dans celebru când va afla în cele din urmă de aur, jucând stereotipul unui prospector încărunțit, dar vedem cum ochii sunt uneori liniștit, chiar atunci când el joacă prost, el citește în fiecare situație, știe opțiunile, încearcă să încetinească topirea Dobbs ‘.

Bogart nu prezintă nici cea mai mică de ego stea în rol, dar atunci el nu a devenit un star de a fi un chip frumos. soția lui Lauren Bacall scrie în memoriile sale că Bogart a început să experimenteze o pierdere rapidă a părului pe “Pasajul închis” (1947), și a fost complet chel când a ajuns la locațiile “Treasure”. Medicii dat vina băutul și un deficit de vitamina B-; B-12 focuri ajutat întoarcerea părul, dar și în “The Treasure of the Sierra Madre”, toate trei oameni poarte peruci, care au fost împotmolit cu grijă și împletite în fiecare dimineață, pentru a reflecta dificultățile în acea zi a lui.