The Scarlet Letter (1995)

Atunci cand intimitatea din filmul The Scarlet Letter e interzisa si pasiunea e o ofensa, dragostea devine un pacat strigator la cer. In secolul al XVII-lea, o femeie pasionala este atrasa de un tanar pastor. Atunci cand afla ca este foarte probabil ca sotul ei sa fi fost ucis de indieni, decide sa-si urmeze dragostea, sfidand comunitatea patriarhala.

Hollywood-ul a folosit aproape toate literele alfabetului pentru a face din The Scarlet Letter un success. Pana si Demi Moore, starul acestui film, care interpreteaza o adulterina sexi si c-o vointa de fier ce pacatuieste cu un preot angoasat (Gary Oldman), a sarit in apararea filmului atunci cand regizorul a fost acuzat ca a tradat sursa literara. Moore ne-a avertizat sa ne pregatim, mai intai si mai intai, pentru un roman amplasat intr-un opresiv de patriarhal si habotnic secol al XVII-lea. Roland Joffe (The Killing Fields) si-a abandonat pentru aceasta pelicula toate precautiile.

A luat o poveste profund intima despre discretia eroica a unei femei si vina romantica a iubitului sau si a transformat-o intr-un intriga despre sexualitatea reprimata de inchisoarea moralitatii colective, tema cu mult mai mult appeal la contemporani. Atunci cand intimitatea e interzisa si pasiunea e o ofensa, dragostea devine pacatul cel mai strigator la cer, spune sloganul publicitar. Printre marile libertati luate fata de romanul lui Nathaniel Hawthorne figureaza scenele fierbinti de sex, personajul servitoarei voyeuriste si aluziile la vanatoarea de vrajitoare.


Titlu Romania: Litera stacojie; Stigmatul iubirii
Regia: Roland Joffé
Actori: Demi Moore, Gary Oldman, Robert Duvall
An: 1995
Gen: Drama, Romantice
IMDB: 5.3


The Scarlet Letter (1995) Online Subtitrat


Trailer