The Red Sea Diving Resort (2019)

In filmul The Red Sea Diving Resort online subtitrat pentru a-și crea un paravan la extragerea refugiaților etiopieni, agenții incognito deschid un hotel fals pentru turiști adevărați. Bazat pe fapte reale.

La începutul acestui an, Netflix a achiziționat The Red Sea Diving Resort, un film despre agenții israelieni care ajută refugiații evrei etiopieni fugiți din Etiopia prin Sudan în Israel. Din cauza misiunii unice, filmul spune cum agenții israelieni folosesc o stațiune de scufundări ca front pentru a face contrabanda cu refugiații din Sudan.

Filmul merge pe o linie subțire între thriller cu o acțiune ușoară și lumea reală mai dramatică. Suferința refugiaților etiopieni. Filmul imbină drama de război cu thriller-ului spion, ceea ce face un film uneori inegal, dar plăcut în care Chris Evans strălucește.

The Red Sea Diving Resort (2019) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Scufundări la Marea Roșie
Alt titlu: Operation Brothers
Regia: Gideon Raff
Actori: Chris Evans, Haley Bennett, Alona Tal
An: 2019
Gen: Drama, Istorice, Thriller
IMDB: 6.2


Operation Brothers (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review The Red Sea Diving Resort (2019)

La începutul acestui an, Netflix a achiziționat The Red Sea Diving Resort, un film despre agenții israelieni care ajută refugiații evrei etiopieni fugiți din Etiopia prin Sudan în Israel. Din cauza misiunii unice, filmul povestește – în care agenții israelieni folosesc o stațiune de scufundări ca front pentru a contrabandi refugiații din Sudan – The Red Sea Diving Resort merge pe o linie subțire între thrillerul cu acțiune ușoară și lumea reală mai dramatică. suferința refugiaților etiopieni. The Red Sea Diving Resort îmbină drama de război cu levitatea thriller-ului spion, ceea ce face un film uneori inegal, dar plăcut în care Chris Evans strălucește.

Evans are rolul de Ari Levinson, un agent Mossad dedicat să-i aducă pe toți refugiații evrei etiopieni în siguranță în Israel, chiar dacă asta înseamnă să-ți asumi riscuri mari pe parcurs. Cu toate acestea, când este arestat după ce a escortat un grup condus de Kebede Bimro (Michael K. Williams) într-un lagăr de refugiați din Sudan, el este trimis înapoi în Israel pentru a-l raporta șefului său, Ethan Levin (Ben Kingsley).

În timp ce este Israel, el concepe un nou plan: Utilizați o stațiune abandonată în Sudan ca front pentru a contrabandi refugiații pe navele israeliene ascunse chiar de pe coastă. De-a lungul drumului există câteva sughițe, inclusiv oaspeții efectivi care sosesc în stațiunea lor falsă și controlul colonelului local Abdel Ahmed (Chris Chalk), dar au mai mult succes decât se aștepta oricine. În condițiile în care propriul climat politic al Sudanului crește instabil, continuarea cu Red Sea Diving Resort devine mult mai riscantă, dar Ari rămâne angajat să salveze cât mai mulți refugiați.

The Red Sea Diving Resort (2019) Online Subtitrat in Romana

Cineastul israelian Gideon Raff servește ca scriitor și regizor la The Red Sea Diving Resort, care reprezintă perspectiva filmului. Filmul încearcă să echilibreze narațiunea, astfel încât să nu fie vorba în totalitate de agenții israelieni, acordând timp atât lui Kebede Williams și colonelului Chalk, cât și unui tânăr refugiat fără nume. Însă The Red Sea Diving Resort este, fără îndoială, despre Ari și echipa sa: Rachel Reiter (Haley Bennett), Jake Wolf (Michiel Huisman), Sammy Navon (Alessandro Nivola) și Max Rose (Alex Hassell).

Din această cauză, The Red Sea Diving Resort prezintă o narațiune salvatoare albă, în care poveștile agenților albi israelieni sunt mai mult în centrul atenției decât ale evreilor etiopieni pe care îi salvează. Este, fără îndoială, o consecință a faptului că Raff concentrează o mare parte a narațiunii pe Ari și echipa sa și chiar decizia de a-l poziționa pe Kebede ca narator cu deschiderea și închiderea vocală nu distrage de la Red Sea Diving Resort fiind povestea lui Ari mai mult decât a oricui.

Deoarece The Red Sea Diving Resort este povestea lui Ari, lui Evans i se acordă cel mai important rol din film și el excelează în jocul unui alt mare tip de erou al naibii – unul care nu este prea departe de rolul de Captain America care l-a propulsat spre acțiunea conducătoare a omului. stare. Totuși, aici, Evans joacă un agent guvernamental mai înfocat, oferindu-i o șansă de a fi fermecător chiar dacă Ari se conformează principiilor sale.

Ce mică adâncime există pentru caracterul lui Ari este oferit într-un scurt dialog de expunere și în performanța lui Evans, dar se simte ca o întreagă subplotă cu soția lui Ari a fost tăiată. În schimb, The Red Sea Diving Resort este rotunjită de distribuția care joacă echipa lui Ari, care lucrează bine împreună, în special Nivola ca cel mai apropiat prieten al lui Ari, Sammy; Dinamica lui Sammy și Ari funcționează bine pentru a echilibra povestea cu acțiuni grele într-un element uman. Williams și Chalk sunt, de asemenea, co-stele puternice, dar li se oferă mult mai puțin pentru a lucra. În total, este un rol solid distribuit de o bună performanță a lui Evans.

În ansamblu, însă, The Red Sea Diving Resort vine prin faptul că Raff nu era sigur dacă ar fi vrut să facă un thriller de spion din Oceanul în stil 11 sau o dramă de război mai dramatică asemănătoare cu Blood Diamond. Rezultatul este un thriller de acțiune refugiat, cu inimă ușoară, care include ambele montaje ale lui Evans care făceau push-up-uri în scurtmetraje și closeup-uri asupra refugiaților etiopieni morți uciși de armata sudaneză. Cumva, de fapt funcționează mai bine decât se aștepta.

The Red Sea Diving Resort (2019) Online Subtitrat in Romana

În cea mai mare parte, Raff este capabil să lege toate elementele disparate ale filmului pentru o poveste tematică consistentă, chiar dacă s-au făcut sacrificii pentru a face acest lucru. Anume, Raff folosește etiopienii morți sau torturați pentru a stabili mize pentru personajele albe, dar nu face prea mult pentru a dezvolta cu adevărat refugiații ca personaje în afară de Kebede.

În timp ce aceasta a fost alegerea lui Raff în calitate de cineast și s-ar putea să fi făcut pentru o poveste mai succintă, unii spectatori ar putea înțelege în mod clar portretizarea personajelor sale etiopiene The Red Sea Diving Resort printr-o narațiune salvatoare albă (precum și mesageria sionistă a filmului) ). Ca atare, The Red Sea Diving Resort nu este necesară vizualizarea tuturor fanilor filmului, dar ar trebui să-i distreze pe cei deja dornici să-i ofere o șansă.

De fapt, filmul poate fi cel mai mult bucurat de fanii lui Evans, care vor să-l vadă în roluri diferite decât căpitanul american (dar nu prea diferit) sau cei interesați de premisa istorică, dar care știu că un film nu poate spune întreaga poveste.

Stațiunea de scufundare la Marea Roșie funcționează într-un teren ciudat de mijloc între thriller-ul spion și drama de război, care poate fi un amestec perfect de genuri pentru unii, dar poate fi cel mai rău dintre ei pentru alți spectatori. Din fericire, odată cu lansarea The Red Sea Diving Resort pe Netflix, bariera de intrare este scăzută, iar dacă spectatorii nu sunt captivați, o pot dezactiva cu ușurință.