The Propaganda Game (2015)

The Propaganda Game (2015) Documentar Online Subtitrat


Regia: Álvaro Longoria
Actori: Rajiv Narayam
An: 2015
Gen: Documentare
IMDB: 6.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis The Propaganda Game

Să facem asta departe – toată lumea știe că un tur organizat al RPDC este o fațadă masivă. Pentru ca un regizor să obțină intrarea și să păstreze acea multă filmare, filmul a trebuit să prezinte cetățeni fericiți, clădiri și tehnologii noi. Cum te-ai putea aștepta la altceva?

Ceea ce face acest film strălucitor este ceea ce a făcut cu filmul.

Aptly numit “The Propaganda Game”, regizorul Álvaro Longoria ne duce cu el în turneu în capitala Coreei de Nord Pyongyang. Ceea ce mi-a plăcut cu adevărat în legătură cu acest film este înălțimea lui – puteți vedea totul de la ochii lui Longoria și vă decideți ce este real și ce nu este. Era o experiență foarte personală. Înșelăciunea statului și efectele sale asupra poporului său nu sunt decât terifiante. Cum ar putea să acționeze atât de natural dacă totul este pus în scenă? Ar putea fi real? Sunt cu adevărat atât de spălați de creier? Acești oameni suferă? Cum?

Cred că unii oameni care l-au văzut sunt confuzi, judecând de la alte recenzii. Vă îndemn să vedeți acest film fără a căuta răspunsuri concrete. Longoria prezintă multe argumente opuse, dar într-adevăr nu există nici o îndoială despre înșelăciunea Coreei de Nord sau pe cealaltă parte, despre deformarea informației în mass-media occidentală (adică The Guardian este destul de ridicol.) Suspectăm că Longoria însăși nu știe ce să face din ea. Pur și simplu nu puteți găsi astfel de informații despre Coreea de Nord; experții înșiși nu au adevărul complet și nici nu sunt de acord între ei. Aceasta este știința socială. Există pur și simplu prea puține informații, iar filmul îl surprinde minunat. Specularea ar fi neînțeleasă.