The Professor and the Madman (2019)

Sean Penn şi Mel Gibson joaca împreună in filmul The Professor and the Madman (2019) online subtitrat, o producţie despre nebunie, geniu şi obsesia de a duce la capăt o „misiune” ce a marcat istoria limbii engleze, crearea Dicționarului Oxford al Limbii Engleze.

The Professor and the Madman (2019) Online Subtitrat in Romana


Regia: Farhad Safinia
Actori: Natalie Dormer, Mel Gibson, Jeremy Irvine
An: 2019
Gen: Biografie, Drama, Mister
IMDB: 7.4


The Professor and the Madman (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review

Starul are de multă vreme în plan această ecranizare, căci povestea, inspirată din realitate, a fost consemnată de scriitorul Simon Winchester în romanul cu acelaşi nume. Gibson a achiziţionat drepturile de producţie în 1998 şi intenţiona să treacă la cârmă, însă a lăsat scaunul regizoral scenaristului lui Apocalypto, Farhad Safinia, rezervându-şi rolul central în film, acela la profesorului James Murray, care s-a înhămat în 1857 la munca titanică de redactor al Dicţionarului Oxford, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte demarate de filologii britanici.

Penn îl va întruchipa pe fostul chirurg şi ofiţer militar W.C. Minor, care a contribuit la realizarea dicţionarului cu mai bine de 10.000 de fişe, dar care s-a dovedit a fi un colaborator bizar, deoarece avea probleme psihice (fusese reținut la Azilul Broadmoor pentru criminalii nebuni după uciderea unui om în Londra).