The Patience Stone (2012)

Ajuta cu o donatie | Help us donate

The Patience Stone (2012) film online subtitrat

Titlu original: Syngué sabour pierre de patience
Regia: Atiq Rahimi
Actori: Golshifteh Farahani, Hamid Djavadan, Hassina Burgan, Massi Mrowat, Mohamed Al Maghraoui
Anul: 2012
Gen: Drama, Razboi
Durata: 102 minute
IMDB: 7.0

ABU DHABI – Conceptul de “cura vorbesc” capătă o nouă dimensiune în răbdarea piatră (Syngué sabour), un al doilea element prolix, dar în cele din urmă de impact de la versatil afgan-născut, franceză pe bază de autor / regizor Atiq Rahimi. Bazat pe 2008 roman, “The Patience Stone”, care a castigat premiul literar cel mai prestigios din Franta Prix Goncourt, această poveste a unei femei exigente răzbunare neobișnuită pe fostul abuziv soțul ei, acum incapabil învârte performanță fascinantă în jurul frumos actriță iraniană Golshifteh Farahani într-un rol central extrem de solicitante.

Dar, în ciuda succesului complet cu sânge a acestei caracterizări cheie, imaginea în ansamblu nu destul scoate sarcina dificilă de a traduce o persoana întâi narațiunea în formă cinematografică în întregime satisfăcătoare. Festivalul jocul a fost deja foarte vioi pentru Rahimi de follow-up la Pământ și cenușă din 2004, de asemenea, pe baza propriei sale carte, ca urmare a unei arc Toronto bine primit și o premieră europeană la Londra. Afgane / germană / franceză co-producția inițierea onoruri de top din capitala Dushanbe Tadjikistan lui la scurt timp după Farahani a fost numit cea mai bună actriță în partea de Noi Orizonturi la Abu Dhabi in filmul “The Patience Stone”.

Drepturile State au fost preluate de Sony Classics in Toronto, dar Franța pare cea mai stralucitoare perspectiva in ceea ce priveste box-office, datorită renumelui cărții și profilul în mod constant în creștere de Paris-Farahani, observate anterior la pui Marjane Satrapi lui cu Prune, Asghar Farhadi lui Despre Elly și ca principal feminin opus Leonardo DiCaprio în Ridley Scott din 2008 Un ghem de minciuni. Eliberarea franceză este stabilit pentru 13 februarie și un nou impuls ar fi furnizate “The Patience Stone” să fie nominalizat la categoria limbă străină, pentru care este depunerea oficială a Afganistanului.