The Painted Bird (2019)

Filmul The Painted Bird (2019) online subtitrat este adaptat dupa romanul oribil al lui Jerzy Kosinski despre un băiat fără nume care rătăcește prin Europa de Est la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Film adaptat în mod sensibil pentru ecran în reflecția sumbră și violentă a regizorului ceh Vaclav Marhoul asupra cruzimii naturii umane. Adaptată din romanul lui Jerzy Kosinski din același titlu din 1965, The Painted Bird primește tratamentul său de film ideal în coproducția a Republicii Cehe-Ucraina-Slovacia de Vaclav Marhoul.

Făcând explicit fundalul evreiesc al tânărului protagonist, scenariul lui Marhoul este martor al ororilor Holocaustului prin ochii întunecați ai nou-venitului Petr Kotlar, care joacă un băiat rătăcind dintr-un sat în altul și de la o brutalitate la alta.

La fel ca în carte, efectul de șoc al incestului, bestialității și abuzului sexual detaliat la rece, bătăi, ucideri și mutilări se oprește furios într-un film de aproape trei ore. În loc să amorțească privitorul, totuși, parada răului este prezentată într-un film dezorientant de groază care nu oferă scăpare, cel puțin în cinematografia alb-negru, de 35 mm, a lui Vladimir Smutny.

The Painted Bird (2019) Online Subtitrat in Romana


Regia: Václav Marhoul
Actori: Petr Kotlár, Nina Sunevic, Alla Sokolova
An: Filme Online 2019
Gen: Drama, Razboi
IMDB: 7.3


The Painted Bird (2019) Online Subtitrat


Trailer