The Operative (2019)

The Operative se referă la munca de a fi spion, trimis pe teritoriul ostil pentru a face conexiuni aparent reale cu un loc real și oameni reali. Pentru a face bine această treabă, filmul prezintă, cum poti devenii atât de implicat într-un rol și cu alții, încât oamenii nici nu ar suspecta posibilitatea că sunt în prezența unui spion.

Acesta este talentul al lui Rachel (Diane Kruger), o operativă a lui Mossad care, la începutul poveștii, se ascunde de ceva timp. Ea a fost la Teheran, lucrând pentru a obține informații despre programul nuclear al Iranului, dar s-a întâmplat ceva. Fostul ei operator Thomas (Martin Freeman), un evreu de origine britanică, care trăiește în Germania și lucrează pentru agenția de informații israeliană, primește un apel de la Rachel.

The Operative (2019) Online Subtitrat in Romana


Regia: Yuval Adler
Actori: Diane Kruger, Martin Freeman, Cas Anvar
An: 2019
Gen: Thriller
IMDB: 5.5


The Operative (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review The Operative (2019)

În ciuda The Operative recurgând la câțiva tropi cunoscuți – cum ar fi un apel telefonic cheie, în timp ce agentul secret este în afara jogging-ului, trecerilor nervoase de frontieră, scene de umbră prin mulțimi aglomerate în locuri publice și diverse momente pline de suspans – orice clișee sunt rapid măturate departe de filmul original bine conceput al filmului. De fapt, în ciuda faptului că a rămas destul de fidel genului (cu câteva mici defecte care îi sunt inerente, cum ar fi conversațiile multilingve.

Deoarece unii actori vorbesc doar o limbă – deși această problemă este în mare parte ocolită în The Operative datorită actriței sale multilingve). ), care vede adesea filmele de spion care ascund diverse gropi de complot în spatele secretelor și poveștilor învăluite în mister, filmul reușește să aterizeze pe picioarele sale, iar personajul Rachel, creat de Adler, se îndepărtează de teritoriul Patriei prezentând un personaj care nu este profund tulburat. Dimpotrivă, calmul și reacțiile ei umane, normale, conferă filmului unghiul și ritmul său unic.

Structurat ca o narațiune retrospectivă care începe după un apel telefonic intrigant, filmul joacă cronologic, cu evenimente din trecut prezentate ca flash-back-uri lungi, înainte ca totul să se reunească într-un episod final. Filmul are un personaj ambiguu sau, probabil, două personaje ușor misterioase, având în vedere că agentul secret Mossad este însoțit de un handler în tot filmul, Thomas, interpretat de actorul englez Martin Freeman, care se dovedește oarecum ambivalent în atitudinea sa față de agentul.

În urma primirii unui mesaj codat care se referă atât la Rachel spionul, cât și la viața ei privată (asta este ideea întreagă), urmărim personajul principal, întrucât ea stabilește o identitate falsă pentru ea însăși în Teheran, descoperind un Iran diferit cu ea de-a lungul timpului. , o țară a cărei seducție este palpabilă și se intensifică doar atunci când întâlnește un bărbat iranian și se dezvoltă o relație între ei. Farhad (Cas Anvar), ținta lui Rachel din 2019 subtitrate in romana, este un bărbat incredibil de chipeș, dar este felul său de a fi atractiv de pornit, căci are o eleganță și o inteligență deosebită, pe lângă faptul că este sincer amabil și aproape sincer.

În loc să folosească diverse jocuri de trădare, povestea se concentrează în primul rând pe motivele mult mai puțin încurcate de loialitate și umanitate – de aici forța scenelor în care Rachel face prietenă cu un paznic sub pretextul pauzelor de țigări, înainte de a continua să-l înșele.

Relația ei antagonică cu colegii din secțiunea „Business as Usual” derivă dintr-o umanitate fundamentală, palpabilă pe tot parcursul filmului, o axă care împiedică filmul să se piardă în depășirea conspirațiilor obscure și pe care Kruger, a cărui față a camerei rămâne întotdeauna aproape de, redă foarte convingător (până la punctul că aproape uiți cine este). Este deopotrivă intensă și conținută ca Rachel, care are și avantajul de a ne permite să simțim de parcă am experimentat pe deplin complotul cu ea, cu tot suspansul și angoasa care vine cu o misiune de spion clasic.

The Operative este o coproducție între Match Factory Productions (Germania), Spiro Films (Israel), Le Pacte (Franța), Archer Gray (SUA), Black Bear Pictures (SUA), Mountain Trail (SUA), KNM (Germania), Neue Bioskop Film (Germania), Bord Cadre Films (Elveția) și Little Shark Entertainment (Germania). Vânzările internaționale ale filmului sunt gestionate de către Endeavour Content (Los Angeles).