The Missing (2003)

În secolul al-XIX-lea din filmul The Missing (2003) online subtitrat, în New Mexico, Samuel Jones (Tommy Lee Jones) se întoarce acasă, sperând că se va împăca cu fiica sa, Maggie (Câte Blanchett), pe care a părăsit-o cu mulți ani în urmă… Tânăra nu este încântată de reapariția tatălui ei și îl respinge… Lucrurile se schimbă, însă, după ce prietenul lui Maggie este ucis, iar fiica ei este răpită. Maggie îi cere ajutorul tatălui său pentru a porni pe urmele răpitorilor.

Western-urile și-au pierdut din strălucire odată cu dispariția lui John Wayne, iar aproape toate încercările de a le revitaliza sub o formă sau alta au dat greș. Principalele cauze sunt ruperea legăturii dintre om și natură în societatea contemporană tot mai urbanizată, neînțelegerea epocii de către cineaștii moderni și lipsa de experiență a actorilor în interpretarea unor roluri în western. Ceea ce rezultă este de multe ori doar o copie palidă a western-urilor.

The Missing” nu se deosebește de marea masă a western-urilor moderne decât prin prezența unor nume mari în distribuție. Conceput neinspirat ca un amestec de western și dramă, filmul are o acțiune monotonă și pe alocuri brutală, sufocată de clișee. Cândva, pe la mijlocul filmului, te cuprinde o toropeală adâncă din care nu-ți mai revii până la final.


Titlu Romania: Dispărutele
Regia: Ron Howard
Actori: Tommy Lee Jones, Cate Blanchett, Evan Rachel Wood
An: 2003
Gen: Aventura, Thriller, Western
IMDB: 6.5


The Missing (2003) Online Subtitrat


Trailer