The Lives of Others (2006)

The Lives of Others (2006) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Viețile altora
Titlu original: Das Leben der Anderen
Regia: Florian Henckel von Donnersmarck
Actori: Volker Michalowski, Marie Gruber, Charly Hübner, Werner Daehn, Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch
Anul: 2006
Gen: Drama, Thriller
Durata: 137 minute
IMDB: 8.5

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Un ofițer de securitate est-german primește misiunea de a spiona un dramaturg bănuit de planuri subversive la adresa regimului comunist. În scurt timp, sensibilul și meticulosul securist va fi pur și simplu fascinat de lumea ce i se descoperă prin intermediul microfoanelor care împânzesc casa scriitorului. Dar, odată pornit, teribilul sistem de opresiune nu mai poate fi oprit. A început un joc periculos, în care nu există intimitate, în care nu mai există nimic sacru, în care totul este posibil in filmul The Lives of Others.

Apartamentul este ocupat de un dramaturg numit Dreyman (Sebastian Koch) și amanta lui din The Lives of Others, actrita Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck). Wiesler (Ulrich Mühe) vazut pentru prima oara Dreyman la deschiderea uneia dintre piesele sale, unde a fost informat de către un coleg care Dreyman a fost un om valoros: “Unul dintre singurele noastre scriitori care este citit în Occident și este loial guvernul nostru. ” Cum poate fi asta? Wiesler întreabă. Dreyman este bine, de succes, cu un amant frumos; el trebuie să fie obținerea departe cu ceva. Condus de suspiciune, sau poate de invidie sau simpla curiozitate, Wiesler are de căruțaș plat prin cablu și începe o anchetă oficială ascultare din The Lives of Others.

El nu găsește nici cea mai mică dovadă că Dreyman este neloial in filmul The Lives of Others. Nici măcar în șoaptă. Nici măcar în aluzii păzite. Nici măcar în timpul talk perna. Omul evident crede în versiunea est-german al socialismului, iar implicația este că nici măcar STASI pot să cred că. Ele sunt în căutarea pentru diferența de opinie și subversiune, deoarece, într-un fel, ei cred un om ca Dreyman ar fi vinovat de ele. Poate că ei nu cred în Germania de Est sine, ci pur și simplu au ales să joace pentru echipa câștigătoare.

Wiesler este un personaj fascinant in The Lives of Others. Fața lui este o mască, antrenat prin viața sa de a reflecta nici o emoție. Uneori, nici măcar ochii se miște. Așa cum a jucat în executarea subtilitate infinită Muehe, el ceasuri Dreyman ca o pisică așteaptă un șoarece. Și el începe să internalizeze viața lor – ușor, pentru că el nu are nici viața proprie, nu iubitor, nici hobby, nu distrage atenția de la său loc de muncă o singură minte.

Deși filmul The Lives of Others a câștigat cel mai bun film strain Oscar din anul 2006, s-ar putea să nu l-au văzut, așa că voi reprima anumite evoluții. Voi spune că Wiesler ajunge la o alegere, atunci când ofițerul său de porc superioară, un ministru Bruno Hempf (Thomas Thieme), dezvoltă o pofta de Christa-Maria și ordinele Wiesler la pinul ceva, orice, pe Dreyman astfel că rivalul său va fi eliminat. Dar nu este nimic la pinul pe el. Un spion loial trebuie să fie adevărat sa comercială, iar acum Wiesler se cere a fi false pentru a dovedi loialitatea.

Lucru este The Lives of Others, Wiesler nimeni nu are el poate vorbi cu adevărat să. El trăiește într-o lume de astfel de paranoia care cea mai mică alunecare poate fi dezastruoase. Luați în considerare o scenă în sala de mese Stasi când un tânăr ofițer neînțeleaptă fisuri o glumă anti-guvernamentale; Wiesler trece prin moțiuni de râs, iar apoi cu răceală cere numele omului. Același lucru se poate întâmpla la Wiesler. Deci, ca el continuă prin criza sa, el nu are pe nimeni care să aibă încredere, și nu există nici monolog interior pentru a ne informa cu privire la gândurile sale. Există doar ca fata goale, iar cele mai mici indicațiile ceea ce s-ar putea fi de gândire. Și atunci deciziile instinctiv care aleg calea sa pentru el.

Zidul Berlinului cade în 1989 (evenimentul este vazut aici), iar povestea continuă timp de câțiva ani la o concluzie ironică și surprinzător de satisfăcător. Dar filmul este relevantă astăzi, ca guvernul nostru ignoră habeas corpus, se practică tortura secrete, și solicită pentru dreptul de a intercepta și trage cu urechea asupra cetățenilor săi. Astfel de tactici nu a salvat Germania de Est; au distrus, făcându-l o țară cetățenilor săi cei mai fideli nu mai putea crede în. Condus de spectrul de agresiune din afară, îl contracarat cu agresiune din interior, ca un fel de anti-toxina. Temându-se că cetățenii săi nu erau loiali, acesta le-a inspirat să fie. Adevărat, dușmanii ei au fost reale. Dar Occidentul nu a lansat bomba, și Germania de Est și celelalte republici sovietice implozie, când practic s-au bombardat in filme online The Lives of Others.