The Little Princess (1939)

In Anglia victoriana, capitanul Reginald Crewe din filmul online The Little Princess e mobilizat pentru razboiul burilor. Vaduv, el isi inscrie fiica, Sara, la un prestigios pension de fete, condus de d-ra Minchin. O vreme, Sara e tratata ca o adevarata printesa, dar viata ei se schimba in mod dramatic din momentul in care tatal ei e declarat mort.

The Little Princess a fost primul film al lui Temple filmat pe Technicolor și primul succes al artistei, aceasta fiind doar un copil, la ’20th Century Fox ‘ și totodată cel mai cunoscut film al ei. A fost lansat la 10 martie 1939 de către Twentieth Century Fox, în regia marelui Walter Lang, după un scenariu al lui Ethel Hill și Walter Ferris. Povestea filmului are la bază romanul lui Frances Hodgson Burnett , A Little Princess.

În film, Temple și Treacher au avut un număr muzical ,împreună, interpretând piesa ‘Knocked ‘Em in the Old Kent Road’ . În film ne-au fost prezentate niște scene mai fericite spre final decât în roman deoarece Căpitanul Crewe a fost găsit în viață. Scenele de fundal ale acțiunii filmului au fost date de ‘Second Boer War’ și ‘Siege of Mafeking’ fapt ce a menținut o viziune mai insistentă asupra perioadei victoriene, pe care ne-o descrie desfășurarea poveștii . Filmul a fost o dramă de familie cu multă acțiune .

The Little Princess (1939) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Mica prințesă
Regia: Walter Lang, William A. Seiter
Actori: Shirley Temple, Richard Greene, Anita Louise
An: 1939
Gen: Comedie, Drama, Familie
IMDB: 7.2


The Little Princess (1939) Online Subtitrat


Trailer