The Kid (1921)

The Kid (1921) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Piciul
Regia: Charles Chaplin
Actori: Jackie Coogan, Charles Chaplin, Edna Purviance, Carl Miller
Anul: 1921
Gen: Familie, Drama, Comedie
Durata: 68 minute
IMDB: 8.4

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Este una dintre capodoperele lui Charlie Chaplin, care ne face să și râdem, să și plângem. O mamă își părăsește copilul, punându-l într-o limuzină. Mașina este furată, iar hoții lasă copilul lângă o ladă de gunoi. Chaplin, în pielea unui vagabond, descoperă copilul și îl înfiază Piciul este o comedie dramatica de mare impact emotional, un film The Kid de mare succes in 1921, alaturi de ”Cei patru calareti ai Apocalipsei”. Chaplin a reusit sa creeze un tablou al societatii si al comportamentului uman, ilustrand foarte expresiv caracteristicile cele mai variate ale omului, de la bruta lipsita de minte, la mama deznadajuduita care este obligata de situatie sa-si abandoneze copilul, in speranta ca ii va oferi oportunitatea unei vieti mai bune The Kid.

Viata copilului a devenit intr-adevar buna, dar nu in sens material, ci in sensul ca s-a bucurat de toata iubirea si grija unui vagabond, care – in ciuda conditiilor materiale scazute – si-a asumat intreaga responsabilitate a cresterii copilului in filme online The Kid, straduindu-se sa-i ofere tot ce putea obtine mai bun. Intre vagabond si copil s-a creat o relatie puternica, evidentiata cel mai bine in momentul in care cei doi sunt pe cale de a fi separati. Aici se arata puterea nemasurata pe care o poate da iubirea, vagabondul alergand pe acoperisuri si totusi reusind sa-l salveze pe copil din masina. Mesajul este cu atat mai impresionant cu cat filmul The Kid nu este vorbit, lasand imaginile si muzica sa creeze intreaga atmosfera.

S-ar putea să nu fie o metodă mai adecvată buni pentru a descrie Chaplin primul dotate vreodata film The Kid de lung. Kid este un amestec de maiestrie Chaplin geniu comic, care a petrecut ani pe scenă și perfecționare ecran, și sentimentalism, reflectând turbulențele din viața sa personală. Ea are biți care ar atrage rade de telespectatori, de orice vârstă, urmată de momente, care ar topi chiar și cea mai rece inima. Filmul The Kid a fost lansat inițial în 1921 de First National Fotografii și a devenit cel de-al doilea cel mai mare filmul incasari din toate timpurile. Inițial lansat ca un 68 de minute, caracteristica 6-role a fost re-cut și re-marcat în 1971 de către Chaplin însuși la un timp de funcționare de aproximativ 50 de minute. Aceasta este versiunea cea mai susceptibile de a găsi disponibile în prezent. Cu o astfel de perioadă scurtă de timp de funcționare, filmul are timp pentru scame și ajunge în dreptul în poveste.