The Invisible Man (2020)

Prinsă într-o relație violentă in filmul Omul invizibil – The Invisible Man online subtitrat cu un om de știință genial și bogat, dar obsedat de control, Cecilia Kass (Elisabeth Moss) reușește să fugă în miezul nopții și să se ascundă cu ajutorul surorii sale (Harriet Dyer, din The InBetween), a prietenului lor din copilărie (Aldis Hodge, Straight Outta Compton) și a fiicei adolescente a acestuia (Storm Reid, Euphoria).

Dar când fostul său partener (Oliver Jackson-Cohen, din The Haunting of Hill House) se sinucide, și îi lasă o parte mare din uriașa lui avere, Cecilia începe să suspecteze că moartea lui nu e decât o farsă. Pe măsură ce începe să fie confruntată cu coincidențe din ce în ce mai sinistre, care pun în pericol viața celor dragi ei, Cecilia simte că sănătatea ei mentală e tot mai fragilă, din cauza eforturilor ei disperate de a le dovedi celorlalți că e hărțuită de o ființă care nu poate fi văzută.

The Invisible Man (2020) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Omul invizibil
Regia: Leigh Whannell
Actori: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer
An: 2020
Gen: Groaza, Mister, SF
IMDB: 7.1


The Invisible Man (2020) Online Subtitrat


Trailer


Review The Invisible Man (2020)

O nouă interpretare a clasicei poveşti Omul invizibil, de Herbert George Wells, se lansează vineri, 28 februarie, pe marile noastre ecrane, cu o serie de reuşite pe care le trecem în continuare în revistă.

Cu Elisabeth Moss în rol principal, Omul invizibil – The Invisible Man online subtitrat reuşeşte să fie un horror în absenţa locurilor comune ale genului. Lipsesc creaturile supranaturale – dar scenele de confruntare dintre eroină şi Omul invizibil duc cu gândul la manifestările de tip Poltergeist. Pe de altă parte, majoritatea acţiunii are loc pe lumină (horror-ul preferă obscuritatea) – dar ideea că Omul invizibil se ascunde în camerele bine luminate aduc angoasă – protagosnitei, dar și spectatorilor.

Noul Omul invizibil – The Invisible Man online subtitrat este și un film despre abuz si traumele abuzului, ce te pot aduce în pragul nebuniei. Nu în ultimul rând, filmul este despre women’s empowerment: de la jumătatea filmului, eroina nu se mai comportă ca o victimă, ci va merge pe urma abuzatorului ei.

În povestea originală, Omul invizibil era un om de știință de geniu cu scopuri veroase. Experimentele lui Adrian Griffin modificau indicele de refracție al obiectelor, ceea ce permitea luminii să nu își modifice unghiul când le străbate și făcându-le, astfel, invizibile.

În filmul lansat vineri pe marile ecrane, Omul invizibil – The Invisible Man online subtitrat (jucat de Oliver Jackson-Cohen, pe care îl știm din serialele The Haunting of Hill House/Casa bântuită și Emerald City) este un playboy bogat și pionier al opticii. Lucrează la un costum revoluţionar.

În acelaşi timp, noul Adrian Griffin este psihopat. Bărbatul locuiește cu arhitecta Cecilia Kass (Elisabeth Moss), de care este obsedat, femeia fiind o prizonieră în casa acestuia. Când femeia reuşeşte să evadeze, Adrian nu va ezita să folosească costumul… Trebuie să spunem că acest costum, realizat de designera Emily Seresin împreună cu regizorul lui Leigh Whannell – unul din creatorii francizei Saw, și cel care a semnat Insidious: Chapter 3 – îl concurează ca ingeniozitate și design pe cel al unor Iron Man ori Black Panther.

Filmul oferă jump scares și suspans, în plus se bucură de interpretarea lui Elisabeth Moss, convingătoare în rolul unei femei ce suferă de șoc post-traumatic.