The Great Hack (2019)

Documentarul The Great Hack (2019) online subtitrat are la bază scandalul cunoscut sub numele de Cambridge Analytica Scandal din 2016, scandal care a avut trei principali protagoniști: un turnător, un jurnalist și un profesor de universitate. Documentarul ne explică ce s-a întâmplat atunci cu adevărat, alături de analizarea consecințelor asupra acestui scandal pentru persoanele implicate. The Great Hack ne determină să ne punem întrebări cu privire la originea informațiilor pe care le consumăm zi de zi.

The Great Hack (2019) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Iluzia intimității
Regia: Karim Amer, Jehane Noujaim
Actori: Steve Bannon, Jamie Bartlett, Carole Cadwalladr
An: 2019
Gen: Documentare
IMDB: 7.1


The Great Hack (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review The Great Hack (2019)

La intersecția datelor mari și a guvernului, există atât de multe accidente. Laura Poitras, documentarul atrăgător și Oscar, Citizenfour, ne-a ajutat să înțelegem cum guvernul american colectează și folosește datele în scopuri de supraveghere. Netflix’s The Great Hack oferă o urmărire interesantă, arătând cum mințile de date aleg acum aceste guverne, votând votând prin identificarea celor care ar putea fi bombardați de propaganda personalizată.

Puteți vedea modul în care regizorii Karim Amer și Jehane Noujaim (The Square) au fost inspirați de filmul anterior, deoarece are un ton și un format similar. Marele Hack urmărește în mod similar un avertizor central, în timp ce așteaptă cu nerabdare soarta lor, explicând, de asemenea, dezvăluirile lor.

Dar Edward Snowden și Brittany Kaiser din 2019 subtitrate in romana sunt personaje foarte diferite. Ambele sunt articulate și magnetice pe ecran, dar ambivalența lui Kaiser de hipster este, în schimb, încurcată și opacă.

Filmul The Great Hack o urmează de la Burning Man în Thailanda la Londra până la D.C. în New York, explicând nuanțele încălcării datelor Facebook / Cambridge Analytica, în special în legătură cu alegerile lui Donald Trump și votul lui Brexit. Dar nu suntem niciodată siguri de ce alerga, în afară de conștiința ei și de facturile de brunch.

Cambridge Analytica era o firmă de consultanță politică bazată pe britanici fondată de Steve Bannon, printre altele. Ei au folosit analize extinse de date pentru a oferi candidaților politici planuri de comunicare. Un sondaj Facebook a oferit firmei accesul la datele tuturor celor care au efectuat sondajul și apoi au transmis datele de la toată lumea din rețelele lor. Numerele de pe snowball au depășit 50 de milioane de utilizatori ai Facebook care sunt utilizați pentru profilaxia psihologică.

Firma a determinat cine a fost “convingător” și apoi a adaptat anunțurile pentru a-și modifica votul. Kaiser și un alt avertizor de avertizare, Christopher Wylie, explică în documentul în care acest profil se ridică la tehnica de propagandă în funcție de arme. Ar trebui să știe pentru că erau contracte militare la acea firmă.