The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

The Girl with the Dragon Tattoo (2011) Online Subtitrat


Titlu Romania: Fata cu un dragon tatuat
Regia: David Fincher
Actori: Rooney Mara, Donald Sumpter, Christopher Plummer, Geraldine James, Goran Visnjic
Anul: 2011
Gen: Crima, Drama, Mister
Durata: 158 minute
IMDB: 7.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Fata cu un dragon tatuat – The Girl with the Dragon Tattoo

Subiectul principal al filmului este găsirea Harietei Vanger, rudă de sânge cu marele clan Vanger, care a dispărut în urmă cu 40 de ani. Simțindu-și sfârșitul aproape, responsabilitatea dispariției fetei căzând pe umerii săi. Unchiul Harietei îl angajează pe jurnalistul Mikael Blomkvist (Daniel Craig) să o găsească. Mikael tocmai își dăduse demisia de la publicația pentru care lucra.

După ce pierduse un proces-capcană împotriva unei mari corporații și se află în perioada de grație înainte de începerea sentinței. Drumurile sale se intersectează cu ale hackeriței Lisbeth Salander (Rooney Mara). O fată ciudată care putea afla orice informație cu un singur click. Împreună descoperă că dispariția Harietei este legată de o serie de crime oribile. Dând la o parte negura care s-a așternut de patru decenii peste caz, cei doi își riscă propriile vieți.

Am vazut astazi varianta americana dupa ce am citit avida cartile si am urmarit filmele varianta suedeza cu sufletul la gura. Si m-am ridicat dupa doua ore si jumatate din scaun intreband:”Asta-i tot? Si povestea unde este?” Am incercat sa regasesc in acest film multitudinea de informatii pe care le ofera autorul si pe care versiunea suedeza le combina intr-un mod fericit si antrenant in acelasi interval de timp ca sora ei de peste ocean. Multi poate ar spune ca sunt ecranizari diferite, mie mi s-a parut ca “the gitrl with the dragon tattoo” ca un rezumat al unui rezumat.