The Girl Who Leapt Through Time (2006)

Makoto Konno din animatia The Girl Who Leapt Through Time online subtitrat, o liceana din Tokyo isi da seama ca se poate intoarce in trecut atunci cand evita in mod incredibil un accident de tren fatal. Apoi isi consulta matusa, protagonista romanului dupa care a fost inspirat filmul.

La inceput, Makoto foloseste puterea pentru a lua note mari la teste, insa se opreste vazand ca face rau altora. Mai apoi, afla ca se poate intoarce in trecut doar de un limitat numar de ori. Cu doar cateva intoarceri ramase, ea ajuta oamenii, insa foloseste ultima intoarcere pentru a preveni un apel de la Chiaki, care o intreba daca stie de intoarcerile in trecut. Ca urmare, nu poate preveni moarte lui Kōsuke Tsuda si iubita lui in accidentul de tren la care Makoto fusese implicata la inceput. Timpul se opreste.

Pe de alta parte, Chiaki descopera ca e un calator din viitor, venit acolo pentru a vedea o pictura distrusa in viitor. Cand Chiaki e nevoit sa plece, Makoto isi da seama ca il iubeste. Ea descopera ca ii mai ramasese o intoarcere in timp si se duce in momentul in care si-a descoperit puterile. Ii povesteste lui Chiaki tot ce i-a spus acesta in viitor. Chiaki ii spune ca o va astepta in viitor, iar Makoto ii spune ca va merge direct la el.


Titlu original: Toki o kakeru shôjo
Regia: Mamoru Hosoda
Actori: Riisa Naka, Takuya Ishida, Mitsutaka Itakura
An: 2006
Gen: Animatie, Aventura, Comedie
IMDB: 7.8


The Girl Who Leapt Through Time (2006) Online Subtitrat


Trailer