The Fate of Atari (2017)

The Fate of Atari (2017) Documentare Online Subtitrat


Regia: Tomaso Walliser
Actori: Bil Herd, Nolan Bushnell, Manny Gerard
2017
Gen: Documentare
IMDB: 5.8


Se lucreaza la subtitrare!


Sinopsis The Fate of Atari

Înainte de Google, Yahoo și chiar Apple, înainte de clișeul Silicon Valley de îmbrăcăminte informală, skateboard-urile care rulează coridoarele și creativitatea sălbatică au devenit obișnuite, o companie încorporată stilul de viață al economiei digitale și stilul de afaceri: o singură firmă care iese din Epoca Vărsătorului Atari.

Povestea lui Atari este de două treimi din povestea lui Nolan Bushnell, fondator și vizionar, și o treime din prima și probabil cea mai mare boom și bust al noii economii cu aproximativ 20 de ani înainte ca noua economie să existe.

Atari arăta că tehnologia este rece, cu mult înainte ca revoluția personală a calculatorului să aibă loc și ei au ajuns la o audiență din ce în ce mai în creștere cu ceva care este încă rece astăzi: jocuri video. Atari a introdus literalmente lumea digitală în conștiința de masă. Nolan Bushnell și Atari au o vastă colecție de primele. P

Prima consola generală pentru a câștiga piața, prima căsătorie între jocurile video și industria cinematografică în istoria de divertisment. Cea mai rapidă companie din istorie, cel mai mare accident industrial din lume, cele mai ciudate anecdote din Silicon Valley. Cel mai tare brand de pe planetă … Atari este o poveste care trebuie spusă din două motive principale. Este distractiv și este impresionant de educațional.

Trecând prin urmele și coborâșurile de la Atari, se poate învăța când și cum sa născut relația noastră. Cu lumea digitală (în fața Apple, Commodore, Microsoft și chiar a Computerelor Homebrew Computer).