The Facility (2012)


The Facility (2012) film online subtitrat

Regia: Ian Clark
Actori: Aneurin Barnard, Jack Doolan, Skye Lourie, Oliver Coleman, Amit Shah
Anul: 2012
Gen: Groaza, SF
IMDB: 4.7/10 din 350 voturi

Premiat scurt regizor scenarist de film Ian Clark (“Jenny și Worm”) face debutul facilitate cu thriller-ul de groază “The Facility”, care ajunge acum la regiunea 2 DVD prin eOne Momentum, care a jucat diferite festivaluri sub numele de “Cobai “. A, cu buget redus ia britanic de claustrofobie pe place de “28 Days Later”, “The Crazies” și alte shockers rapide / supărat / infectate / non-zombie, filmul stele o mana de fete semi-recunoscut, inclusiv Alex Reid (” Descent “plus sequel), Steve Evets (” Piratii din Caraibe: On Stranger Tides “) și Oliver Coleman (” The Other Boleyn Girl “).

Configurarea implică 7 străini nefericite care voluntar pentru a lua parte la un studiu clinic de droguri de la distanță în mod inevitabil Limebrook Medical Clinic. Momit de o taxa de £ 2000, timp de 2 săptămâni, în izolare și de a fi injectat cu experimental Pro9, ei găsesc în curând lucrurile merg foarte greșit, într-adevăr, ca unul din grupul începe să convulsii violent și vomite sânge înainte de a ataca pe ceilalți. Efectele Pro9 sunt descoperite rapid pentru a fi o nebunie ucigaș și moarte, precum și cu cobai prins în clădire și în imposibilitatea de a cere ajutor, scena este setat pentru o lupta sângeroasă pentru supraviețuire.

“The Facility” este descris ca fiind o felie de Cronenbergian corp-groază, deși în afară de unele similitudini vagi pentru lucrări timpurii, cum ar fi “Rabid” și “Shivers”, e foarte mult “28 Days Later” într-un cadru limitat și cu o poftă de mâncare medical. În timp ce acest lucru nu s-ar putea suna foarte atrăgătoare sau originală, Ian Clark face o treabă surprinzător solid de a trage toate împreună, iar filmul este un thriller eficient și, ocazional, interesant groază că, în general apasă majoritatea butoanelor dreapta.

Tema proces de droguri funcționează bine la sol parcelei și să-l cel puțin semi-credibil și, deși privitorul știe exact unde se duce de la început, Clark încă reușește să stoarce un anumit nivel de tensiune de la premisa generic, și, deși nu exact înfricoșător, filmul pachete în partea sa de jolts, ajutat de ceva de lucru Gore și efecte de machiaj decent. Ritmul este bine judecat, și se deplasează de-a lungul filmului The Facility într-un ritm rapid, rareori oprindu de respirație între faze fixe, iar acest lucru servește bine pentru a distrage atenția de la familiaritate sale inerente. Clark este în mod clar un regizor talentat, făcând mare uz de ceea ce a fost probabil destul de un buget limitat, iar filmul arata si se simte profesională de-a lungul, care, în sine este suficient pentru a ridica mai multe trepte de mai sus cele mai multe altele de acest tip.