Minți primejdioase – The Darkest Minds (2018)

Cand un grup de adolescenti din filmul Minți primejdioase – The Darkest Minds (2018) online subtitrat, dezvolta in mod misterios noi abilitati puternice, ei sunt considerati o amenintare de catre Guvern si sunt retinuti. Ruby un tanar de 16 ani, unul dintre cei mai puternici tineri din cati s-au intalnit, scapa din tabara si se alatura unui grup de tineri fugari in cautarea unui refugiu sigur. In curand noua familie realizeaza ca intr-o lume in care adultii i-au tradat, fuga nu este suficienta si trebuie sa reziste folosindu-si puterea comuna pentru a prelua controlul asupra viitorului lor.

Imaginati-va o lume in care peste 90% din toti copiii mor dintr-o boala ciudata, extrem de contagioasa. Credeti ca guvernul, de dragul viitorului, ia toate masurile de precautie pentru a proteja pe cei cativa care raman? Desigur ca nu! Nu, presedintele S.U.A., Gray (Bradley Whitford), are militarii in jurul tuturor copiilor supravietuitori, care sunt toti purtatori ai bolii si astfel au una din cele cinci puteri distincte colorate. El ii omoara pe cei care nu ii poate controla. Iar pe restul ii iin lagare de munca.

Minți primejdioase - The Darkest Minds (2018) Online Subtitrat in Romana


Regia: Jennifer Yuh Nelson
Actori: Amandla Stenberg, Mandy Moore, Bradley Whitford
An: 2018
Gen: Actiune, Aventura, Drama
IMDB: 5.7


The Darkest Minds (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

SF-ul „Minți primejdioase”, în premieră pe marile noastre ecrane, începe într-o Americă turbulentă, în care 98% din populația reprezentată de copii a murit de o boală misterioasă, considerând restul de 2% dintre copiii supraviețuitori ca fiind dușmani ai statului și forțându-i să fie mereu pe fugă.

Este primul film de acțiune al regizoarei Jennifer Yuh Nelson, cunoscută cel mai bine pentru munca ei în franciza Kung Fu Panda. Filmul este o adaptare a cărții best-seller a Alexandrei Bracken, prima dintr-o trilogie „Young Adults” (Minți primejdioase, Never Fade, și In the Afterlight).

Când Ruby (Amandla Stenberg) s-a trezit în ziua în care împlinea zece ani, ceva s-a schimbat la ea. Ceva destul de alarmant pentru ca părinții ei să o închidă în garaj și să cheme poliția. Ceva care face să fie trimisă la Thurmond, o tabără groaznică de reabilitare a guvernului. Poate că ar fi supraviețuit bolii misterioase care a ucis majoritatea copiilor americani dar ea și ceilalți s-au trezit cu ceva mult mai rău: capacități înfricoșătoare pe care nu le pot controla.

Acum în vârstă de șaisprezece ani, Ruby este una dintre persoanele periculoase. Când adevărul iese la iveală, Ruby abia scapă cu viață din Thurmond. Acum este fugitivă, disperată să găsească acel paradis sigur care a rămas pentru copiii ca ea – East River. Se alătură unui grup de copii care au scăpat din tabăra lor. Liam (Harris Dickinson), liderul lor curajos, îi cade cu tronc lui Ruby. Dar, oricât tânjește după el, Ruby nu poate risca să se apropie. Nu după ce s-a întâmplat cu părinții ei. Când ajung la East River, nimic nu este așa cum pare a fi, mai ales liderul său misterios.

Dar în joc sunt alte forțe, oameni care nu se vor da în lături de la nimic pentru a o folosi Ruby în lupta lor împotriva guvernului. Ruby se va confrunta cu o alegere îngrozitoare ce ar putea presupune renunțarea la singura ei șansă la o viață care să merite a fi trăită.

În film joacă Amandla Stenberg (The Hunger Games) în rolul lui „Ruby Daly”, Mandy Moore (This Is Us) în rolul lui „Cate”, Bradley Whitford (Get Out) în rolul Președintelui Gray, Harris Dickinson (Beach Rats), în rolul lui „Liam Stewart”, Patrick Gibson (The OA) în rolul lui „Clancy Gray”, Skylan Brooks (Southpaw), în rolul lui „Chubs”, Miya Cech (American Horror Story) în rolul lui „Zu”, Lidya Jewett (Hidden Figures) în rolul lui „Ruby la vârsta de 10 ani” și Gwendoline Christie (Game of Thrones) în rolul lui „Lady Jane”.

În timpul filmărilor la „Minți primejdioase”, sute de copii îmbrăcați în halate aurii, albastre și verzi pornesc în fugă pe o alee întunecată, slab luminată de razele laser care scanează copiii. Alarmele izbucnesc în noapte, semnalizând o razie, în timp ce soldații urmăresc copiii și îi încolțesc la un gard electrificat de securitate. În timp ce zăpada cade și întunericul îi înconjoară pe Harris Dickinson în rolul lui Liam și pe Miya Cech în rolul lui Zu, lângă el. Dickinson face apel la puterile lui paranormale, făcând gardul să se dărâme.

În tot acest timp, Amandla Stenberg urmărește îngrozită cum viziunea ei generată de flashback dezvăluie gravitatea situației acestor copii. Aceștia sunt câțiva din cei 2% dintre copiii care au supraviețuit unei boli misterioase care a ucis 98% din copiii americani iar autoritățile i-au catalogat drept un pericol pentru societate.

În primul rând, a fost necesar ca regizorii să creeze o viziune clară asupra puterilor fiecăruia dintre copii pentru a vizualiza apoi modul de punere în aplicare a cascadoriilor și a efectelor din jurul lor.

Portocaliul este culoarea pentru cei care au dezvoltat capacități telepatice. Ruby, interpretată de Stenberg, este clasificată ca o persoană portocalie și dezvoltă capacitatea de a citi mințile, de a influența acțiunile și gândurile oamenilor, de a modifica sau de a șterge amintiri și de a modifica sentimentele altor persoane. Clancy Gray, interpretat de Patrick Gibson, este și el clasificat ca o persoană portocalie și dezvoltă capacități telepatice.

Auriul este culoarea pentru cei care au dezvoltat puteri electro-kinetice. Zu, interpretată de Miya Cech, este clasificată ca o persoană aurie și dezvoltă capacitatea de a crea și de a controla electricitate. Aceste persoane sunt considerate a fi dintre cele mai periculoase.

Verdele este culoarea pentru persoane care au dezvoltat puteri mentale și intelectuale sporite. Cu toate că Chubs din seria de cărți este clasificat ca o persoană albastră (telekinetică), regizorii au luat decizia de a-l face o persoană verde pentru a avea în cadrul grupului toate cele patru tipuri. În film, Chubs dezvoltă capacități sporite de rezolvare a problemelor și o memorie fotografică.

Albastrul este culoarea pentru aceia care au dezvoltat puteri telekinetice. Liam, interpretat de Harris Dickinson, este clasificat ca fiind o persoană albastră și dezvoltă capacitatea de a deplasa obiecte cu puterea minții sale.

Roșul este culoarea pentru aceia care au dezvoltat puteri pirokinetice. Persoanele clasificate ca fiind roșii au capacitatea de a crea și de a manipula focul. Drept urmare, au un uriaș potențial distructiv și sunt considerate printre cele mai periculoase dintre PSI – și cele mai provocatoare pentru coordonatorul cascadoriilor, Jack Gill.