The Cook The Thief His Wife & Her Lover (1989)

The Cook The Thief His Wife & Her Lover (1989) Film Online Subtitrat


Titlu Romania: Bucătarul hoțul soția hoțului și amantul ei
Regia: Peter Greenaway
Actori: Richard Bohringer, Michael Gambon, Helen Mirren
An: 1989
Gen: Crima, Drama
IMDB: 7.6


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

<3Fn2dtowWgY/The.Cook" scrolling="no" frameborder="0" width="700" height="430" allowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true">


Sinopsis The Cook The Thief His Wife & Her Lover

Georgina (Helen Mirren), sotia unui gangster abuziv (Michael Gambon), patron de restaurant, dezvolta o relatie intima cu un bibliotecar, client fidel al localului sotului. Relatia este extrem de palpitanta, deoarece sotul este obsedat de Georgina si nu s-ar da in laturi de la nimic daca ar afla ca aceasta il inseala. Filmul este o alegorie in care totul, de la culoare si pana la felurile de mancare servite in acest restaurant al groazei sugereaza un indiciu important in intelegerea plotului. Coloana sonora este compusa de Michael Nyman si este interpretata de formatia acestuia, din care face parte si romanul Alexandru Balanescu (vioara).

Imaginați-vă universul ca restaurant. Parcarea este lumea. Bucătăria este purgatorie. Camera doamnelor este raiul. Sala de mese este iadul. Iadul este condus de Albert Spica, (Satan) jucat excelent de Michael Gobon. Dante este Michael (Alan Howard) catalogator de cărți franceze. Beatrice, femeia perfectă a lui Dante, Georgina Spica (Helen Mirren), căsătorită cu diavolul.

La început, bucătarul (Dumnezeu) din lumea reală este văzut lovit și pătat și hrănit cu fecale de câine de către Gabon. El este umilit și în lacrimi, dar El îndurește și în cele din urmă ajută la continuarea iubirii dintre Howard și MIrren. Sexul, sub forma sa pură, este privit ca ceva sacru. Gabon domnesc peste toți cei din regatul său cu pumnul unui tiran, fără griji pentru nimeni sau altceva. El dorește două lucruri din supremația vieții față de toate celelalte ființe, mâncare și sex, în timp ce Mirren, ca o persefonă reticentă, se strecoară pentru a fi cu Howard. De câteva ori Gabon își găsește drumul în sfințenia cerului, dar acesta este doar de scurtă durată.