The China Hustle (2017)

Manevrele financiare neinspirate nu s-au terminat odată cu crahul din 2008. În schimb, bancherii s-au folosit de companii din China pentru a-i duce de nas pe investitori.

Rothstein se îndrăgostește de cultura corporativă a companiilor din China; cum ar fi Roth Capital Partners; care a făcut investitori prin extravaganțe de trei zile îmbibate cu băutură; cu apariții ale unor muzicieni precum Snoop Dogg și Billy Idol sau Rodman & Renshaw; care au angajat Wesley Clark; un general pensionar și fost candidat la funcția de președinte democrat; ca președinte al acestuia. (Uimitor; Clark a fost de acord sa apara in acest documentar; care nu-l lauda putin.) Rothstein explica; in limbaj si grafica simpla; cum functioneaza inversarea fuziunilor; pentru ca niciodata nu este usor pentru cetatenii obisnuiti sa inteleaga mecanismele financiare proiectate intentionat sa le confunde .

The China Hustle online subtitrat se strecoară ocazional în șablonul issue-doc al capetelor de vorbire și al punctelor de putere; dar excelează la desenarea unor anecdote de la barierele financiare ca David; fostul angajat al lui Bond; Matthew Wiechert; și Carson Block; operațiunea de vânzare cu amănuntul numită Muddy Waters Research. S-ar putea să nu fie cineva în Washington sau pe Wall Street dispus să asculte; dar ei se bucură de povestirile lor la fel.


Regia: Jed Rothstein
Actori: Carson Block, Dan David, Matthew Wiechert
2017
Gen: Documentare
IMDB: 7.0


The China Hustle (2017) Online Subtitrat